fbpx

Sallad – på tok för underskattat?

Hälsokost

Igår satt jag och lurade på vad jag skulle äta dagen efter till lunch. Rikard skulle ändå iväg och handla så min tanke var att skicka med en inköpslista. *Smidigt*
Jag skrollade genom google bland olika recept och kom över en linssallad som jag direkt kände att jag ville testa. Jobbig som man är så ska man alltid ändra den så den blir lite mer som jag vill ha den, kan ju inte vara samma som någon annan.. Så efter mina justeringar så var receptet och listan klar!

Min tanke är att börja, sakta men säkert, ändra sättet man tänker på. Jag kan ju inte tala för er men personligen är jag på tok för dålig när det kommer till sallad. Och då menar jag såklart inte att addera sallad till maten för det är jag bra på, utan att man alltid ser sallad som något man adderar till maten. Man ser inte sallad som en del av huvudmålet och lägger inte så mycket tid på den. Jag har min standard med spenatblad, paprika, tomat, gurka och ibland majs. Kan vara lite wild and crazy ibland och lägga till något extra, men jag lägger ingen större tid på att få den god och en del av huvudmålet. Utan bara något som är nödvändigt till.

Nu är min tanke att ändra det mönstret jag gått in i och få salladen mer matig och god. Det leder mig till dagens lunch: 

Bönsallad :

1 st Avokado
100g Körsbärstomater
230g Kidneybönor (avrunna)
1/2 Pressad citron
Salt & peppar
1 Liter blandad sallad

Citronsås:

1.5 dl Gräddfil
1 st pressad vitlöksklyfta
Rivet skal av 1/2 citron
2 msk hackad färsk persilja
Salt & peppar

  1. För att vara snäll mot magen så brukar jag alltid koka bönorna, även när de är köpta i koncerv. Det ger mig även möjligheten att ge bönan lite karaktär med. Så när du lägger i bönorna i vattnet så krydda med valfria kryddor, koka några minuter (om det är koncervbönor, annars koka i 30 min) och salta sedan vattnet och koka några minuter till.
  2. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i bitar tillsammans med tomaterna. Blanda avokado, tomater, sallad, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  3. Blanda alla ingrendienserna till cintronsåsen i en skål.
  4. Häll av vattnet till bönorna sedan varva bönor med avokadosalladen.

SÅ SJUKT GOTT!!!!!!

Till denna sallad hade jag en liten pajbit från när jag bakade grönkålspaj.

Notera – du kanske inte är så pussvänlig efter vitlöken i såsen, men det är värt det 😀 (förlåt Rikard)

IMG_20180914_121058_716IMG_20180914_121058_718IMG_20180914_121058_722

 

Är skafferiet tomt? Stöd gärna mitt arbete på sociala medier genom att fylla på genom Svenskt kosttillskott.
Länken hittar du här: Svenskt kosttillskott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *