Jag blev så otroligt sugen på scones denna morgon men blev lite nyfiken på vad det fanns för varianter på det. Kan man hitta något recept som är kanske nyttigare, lägre i kalorier eller godare?
Detta recept nedan är garanterat lägre i kalorier om man jämför hela receptet på kvargbröd och sen samma vikt i traditionella scones. Du kommer alltså att få hälften av kaloriinnehållet och lite till, 1249 kcal skulle traditionella scones bli medan kvargbrödet är på 571 totalt.
Skaplig skillnad?
Då kanske man börjar tänka att traditionella scones innehåller mer vitaminer och mineraler, vilket stämmer! Men det är sån väldigt liten skillnad att det knappt är märkbart, sen innehåller de traditionella mycket mer mättat fett än kvargbrödet vilket inte är något man önskar sig för mycket av.
Så – sugen på att testa nu??
Recept:
3 dl kvarg naturell 1%
3 dl havregryn ( jag använde glutenfritt)
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 msk fiberhusk
Blanda ihop alla ingredienser och forma sedan 4 st lika stora frallor som du sätter på en ungssäker form klätt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader och låt baka 20 min mitt i ugn.
VOILA!!
Innehåll för 1 fralla:
Kcal: 143
Protein: 11g
Fett: 2g
Kolhydrater: 19,5g
Fibrer: 5g
