fbpx

VINTER-HOJ ÄR SKOJ

Är det bara jag som blir sprudlade lycklig när skogen är snöig/frostig? Naturen går från grå/geggigt till vit och vacker! Men vad som drar igång tankeverkstaden på många håll är vad i hela friden ska jag ha på mig? Det är alltså inte bara vi tjejer som ställer oss den frågan innan en utekväll utan majoriteten av vintermotionärerna är lite osäkra. Lite längre ner ska jag visa min uppsättning som var PERFEKT för en dag då graderna låg på -5.

Trotts gårdagens kloka val att va nykter på firmafesten för att kunna cykla idag så vaknade jag ändå upp med bakiskänsla. Huvudvärk, seg och slut i hela kroppen, lätt känsla av att “något flottigt skulle sitta fint” låg i sig hela förmiddagen. Kan man bli bakis av fylleångor? I så fall har vi förklaringen där. Men det släppte som tur var när man fick trampa lite.

Så kl 13.00 mötte jag upp en kär vän för att dra en tur i kolmårdsskogarna! Det blev en variation av lite grusvägar, mer enkla stigar och tekniska partier men framförallt, en otroligt skön tur! Man får lite abstinens i benen när man inte kommer ut lika ofta. I somras cyklade jag ca 5-8 gånger i veckan till att nu cykla ca 1-2 gånger MAX. Knappt det ibland då jobb har krockat. Men det gör att man uppskattar dessa turer så mycket mer!

Klädmässigt så var jag 99.9% rätt. Huvud och överkropp var så 100% det kunde bli.
– Balaclava
– Självklart hjälm
– Underställ av “vinter typen”
– Fleecetröja
– Cykel vinterjacka
– Cow handskar

Understället är ett lite värmegivande men mycket fukttransporterande vilket gör att jag håller huden torr. Fleecen är för att hålla kvar värmen och sist jackan som även där är för värmens skull samt vindavvisande samt andas galet bra! Balaclavan är min bästa vän tror jag, den är så galet galet GRYM. Just denna modell som jag kör med (Gripgrab) har en underdel som väldigt lätt går att fälla ner(kolla bild). Andra märken tenderar att trycka på halsen när man fäller ner den under hakan men just för att underdelen är i ett stycke så trycker inte den alls! 15 plus i kanten för den.

Sist men inte minst så var mina ko handskar på. Inte bara ser dom väldigt roliga ut och du känner en direkt connction när du åker förbi ett gäng kossor, utan de har en grym funktion med. Just av den anledningen att du har 2 fingrar tillsammans gör att du håller värmen bättre men samtidigt kan du enkelt växla/bromsa och hantera cykeln bättre än med ett par tumvantar. Flossad insida samt vindtäta med reflex material för säkerhetstänket gör dom till de handskar jag KLART skulle rekomendera för dig som är cyklist!

Annars körde jag med mina vanliga specialized vinter byxor (element 1.5) som är vindstopper material på samt flossad insida så jag håller mig varm och skön MEN är då även fukttransporterande. Inget under det faktiskt utan det funkade ändå!
Tårna var ända missen idag, därav felandet på 0.1%. Jag glömde yllesockarna! Skorna var helrätt, ett par Shimano vinterkängor med gortex material. Vattentät, andas och flossat. Jag hade funktionsstrumor MEN missade varma strumpor. Men man lär sig alltid av sina misstag och det ska man vara glad för 😃

Vissa hinder är ju bara helgalna! Men allt går med lite vilja 😃 Hoppas ni fick lite kött på benen inför nästa utecykling då temperaturen ligger och lurar vid -5. Dax att ta nya tag inför nästa vecka.

Cykelkärlek till er ❤

ps. viktigt viktigt, om ni inte redan gjort det, glöööm inte att kasta på dubbdäcken. Det är halt och isigare än vad man tror. ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *