fbpx

Västgötaloppet – ni får 10/10

Hahahah, alltså, bitvis under loppet så var jag lite småbitter men inte trodde jag att man skulle fånga det så bra på bild :’D

IMG_5735Screenshot_20180924-131138_GalleryScreenshot_20180924-131147_GalleryScreenshot_20180924-131157_Gallery

Hahaha, och där var inte ens klossen lös!

Jag tycker ju det är SÅ KUL att missa grejer inför en tävling och det har vart: glömma sadeln hemma, linserna lika så eller som jag lyckades med denna gång – kollade inte så att klossen satt fast under skon så den lossade sista 3 milen..

Nu, som tur var, lossade den inte 100% utan ena skruven lossade helt och den andra lossades lite, så jag åkte omkring med foten utan att “tappa pedalen”. Det stora problemet var ju också att jag bokstavligt talat inte kom loss så hade jag ramlat på högersidan så hade det svidigt lite mer än vanligt.. :’D

Annars gick loppet i sig uruselt, men jag hade det på känn. 3-4 dagar innan loppet så började jag känna mig lite lustig, tex att jag var mycket mer trött än vanligt, på morgonen hade jag småkänningar i halsen som under dagen försvann ect.
När det var 2 dagar kvar till tävlingen så gick min puls bananas! Minsta ansträngning gjorde att pulsen sköt upp i taket vilket brukar vara ett tecken på att någon liten bacill ligger och lurar – men jag var inte “sjuk-sjuk” så att jag behövde ställa in loppet.

På uppvärmningen innan loppet så betedde sig pulsen lika dant, den gick upp till 185-190 bmp på en gång och jag kände mig inte “redo” i kroppen.

Så i kort gick loppet i sig skit, jag har aldrig legat såhär långt bakom vinnande tjej MEN jag var inte arg. Eller jaa, första 1-2H av loppet så surade jag ihop (som ni kan se) men jag fick en annan vinst detta lopp.

Jag fick en liten självinsikt.

Detta är något jag tänkt på innan men inte riktigt tagit till mig förrens i lördags, nämligen – Hur fan tänker du Alicia?
Hur i hela världen kan jag sitta och tänka att jag är dålig, långsam, blivit sämre än tidigare år osv när jag har absolut inget att jämföra med? Jag har aldrig tävlat i Elit innan, kört långloppscupen eller något innan?
Jag startade precis eget vilket i sig är en liten stress, jag cyklade genom sverige i våras OCH har bara satsat mer seriöst på cyklingen i 2.5år.
Hur kan jag förvänta mig att jag ska vara lika bra som de bästa, bara sådär, när de tränat och tävlat i flera år?

Fy mig och mitt tankesätt, det kommer att ske en rejäl självrannsakan på mig själv när det kommer till sånna onödiga tankar.
Nästa säsong ska jag komma ut starkare en någonsin, både i benen och i mindset’et.

Men om vi ska gå in på Västgötaloppet – wow. Ni satte full pott, alltså verkligen 100%. Ni är det bästa loppet jag kört av de i långloppscupen! Och varför ni är det ska jag självklart berätta!

Parkering – Nära till start och mål och ingen P-avgift (som jag tycker är så galet onödigt då de lika gärna kan baka in det i anmälan).
Starten – Herreliten startade före damerna – TACK. Den andra ordningen är så sjukt tråkig för alla andra som inte är bland de 3 snabbaste eftersom herreliten kommer i flygande fart bakom och vill om. PLUS I KANTEN till alla lopp som släpper herrarna först.
Banan – Sååååå rolig! Mer skog och mer tekniskt än andra lopp (som jag kört) vilket är mig mer i smaken! Vissa delar som var lite mer tekniska och vissa som bara var väldigt fina.
Funktionärer – Guuuud vad ni var bra, alltså sån PEPP man fick av er!! Man nästan kände hur vissa tog i ner från tårna och hejja på en längs vägen och det var specifikt 2 tjejer som jag gillade. Minns ju såklart inte hur de såg ut men jag minns vilken energi de gav mig när jag åkte förbi. TACK <3
Målgång – Fick hjälp på en gång med min fot som satt fast (:’D) och de var snabba med att ge dricka och mat. LOVE
Målmaten – Där serverades pasta och köttfärssås. Eftersom jag inte kan äta gluten och har fått avsmak för mesta köttet så frågade jag snällt om de hade något som var glutenfritt OCH vegetariskt. Och vet ni? Det hade dom.. Och hon fixade det utan att verka minsta besvärad OCH det var SÅ gott!!!

Nu låter det som att jag antingen blivit betalad för att skriva dehär eller sitter med pistolhot – men det är inget av det utan jag fick bara en sån sjuuuukt bra känsla av arrangemanget och loppet! Det fanns verkligen ingenting jag kunde klaga på som dom höll i, utan bara min egna prestation och vädret.

Så TACK Västgötaloppet för att ni gjorde mitt sista lopp för iår så jäkla bra, TACK Bianchi för att ni har velat vara med mig denna säsong och TACK alla underbara människor som följer mig <3 <3 TACK TACK TACK!!!!!!

 

Stöd gärna mitt arbete på sociala medier!
Genom att fylla på skafferiet genom Svenskt kosttillskott så hjälper du mig fortsätta göra det jag älskar – tipsa och inspirera er genom sociala medier!
Klicka här för att komma till Svenskt kosttillskott!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *