fbpx

” Vad ska vi göra?” – Vinter/blask edition

Hur många gånger har du sagt till dig själv, till familjen eller vännerna – “Vad ska vi/jag göra?” ” Det finns inget att göra när det är såhär kallt!”

Ibland kan man bara inte komma på något eller så har man fastnat i gamla rutiner, något som är otroligt lätt hänt.
Men vet ni en sak? Det finns oooootroligt mycket att göra oavsätt väder och oavsätt om du är själv eller med sällskap. Så nedan ska jag skriva en lista på sjukt roliga aktiviteter att göra nu på vintern så slipper du fundera mer.
Bara spara adressen och klicka in här när du behöver inspirationen!! 🙂

– Picknick
Något som är så otroligt underskattat av många för det är ju SÅ MYSIGT. Oavsätt om du är ensam eller med dina nära och kära så kan du lätt packa en liten väska med din fika/lunch/mellanmål och ge dig ut. Självklart med kläder efter väder.

– Skridskor
Kasta på dig knivskorna och ta en sväng på någon närliggande sjö! Se bara till att isen är tillräckligt tjock OCH glöm för guds skull inte ishackorna och hjälm..

– Skidor
Wuhu, min nyfunna favvovintersport! Damma av gamla skidorna i källaren och ta dig ut själv eller med dina nära på en tur äntingen i slalombacken eller på längskidspåren. SPECIALEDITION – kombinera båda picknick och skidor och få en riktig uteaktivitetsdag!!
Har ni ingen snö hos er? Ta bilen på en endagstripp till närmsta “snöstad”.

– Spa kväll
Spa behöver inte innebära att du åker någon stans och betalar för en spa vistelse utan det kan vara så enkelt som att du köper/gör lite ansiktsmaskar, du tappar upp ett bad, går med morgonrocken hela tiden, har lite skrubb och äter lite blandade frukter. 1000% MYS!

– Isvak & bastu
En klassiker för vissa och en skräck för andra, bastu och isvak har verkligen sin charm och kan va väldigt kul att göra med kompisgänget!

– Pulka
Jag har bara en sak att säga om det, och det är – Man blir ALDRIG för gammal för att åka pulka!

– Klätterhall
Okej, om du inte vill gå ut men ändå vill göra något så kan klätterhallen va en kul alternativ. Jag själv gör det med längre mellanrum och inser varje gång hur KUL det faktiskt är. Och hur svag greppstyrka man har…

– Kolla på kommunens hemsida
Ofta har kommunerna skrivit olika aktiviteter som finns att nyttja på just din hemort så kika där för ÄNNU mer inspiration, här i norrköping har vi exempelvis escaperoom som är en väldigt spännande utmaning!

Detta är mina hetaste tips för vintern, men jag sparade ju den bästa till sist.. Skrolla ner så ser du min favvis 🙂

Ha en fin dag !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *