fbpx

Socker- & glutenfri (men absolut inte kalorifri) tårta

Jag älskar verkligen att baka och laga nya maträtter när jag väl får tiden/möjligheten. Speciellt när man ska bjuda andra! Imorgon är det min födelsedag men eftersom min mamma är iväg så firade vi mig lite innan men hennes sida av släkten.

Jätte mysigt och kul att träffa släkten och låta de vara försökskaniner till nya recept, hehe 😀

Då denna blev godkänd både av mig och de andra så ska ni få receptet på min födelsedagstårta från i fredags, hoppas ni gillar den 😀

Chokladtårta ala Alicia

Botten:
80g Smör
2 dl Mandel(eller kokos)mjöl
1 dl Sötströ
1/2 dl riven kokos
3 msk kokosmjöl
2 msk pofiber
2 krm vanljpulver

Chokladmousse:
200g Mörk choklad, utan tillsatt socker
3 dl vispgrädde
2 1/2 msk sötströ
1/2 vaniljpulver

Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser och fördela kakdegen i botten av en 24-cm springform.
Grädda botten i mitten av ugnen ca 10 min.
Låt svalna

Chokladmousse:
Koka upp hälften av grädden och ta sedan bort kastrullen från plattan.
Lägg i chokladen och rör om tills den smälter, tillsätt sötströ.
Vispa den resterande mängd grädde tills konsistensen börjar bli fluffig.
Rör ner den vispade grädden i chokladblandningen tills allt har blandats.
Låt stå i kyl i ca 30 min.
Fördela chokladkrämen på den kalla botten.

Toppa med valfria bär.

Denna tårta  blev så sjukt god men eftersom jag gjorde den med lite tidspress så hann jag inte experimentera lika mycket som jag hade velat.
Tex så hade jag velat byta ut endel av sötströn i chokladmoussen till dadlar samt chokladen till kakao + dadlar. Gillar ju egentligen när ingredienserna är mer naturliga.

Om någon av er testar denna tårta med er egna nish på den så skicka gärna resultatet till mig!
Hur som så blev denna AMAZINGLY GOOOD! 

2 comments on “Socker- & glutenfri (men absolut inte kalorifri) tårta

  1. Tack! Socker- och glutenfria godsaker tas tacksamt emot tips om! Jag kommer prova den med kakao och dadlar. Men till annat som det ska vara mörk choklad utan socker, några tips om var i Norrköping jag kan hitta det? Och vet du hur det funkar med kakao-nibs, använder man det som mörk choklad? Är relativt ny i gluten- och sockerfri kost så fler recept och tips om bra råvaror som kött, ägg, frukt & grönt osv lokalt är jätteintressant.Mvh /Magnus

  2. Hej! Gud va kul att du gillade receptet och berätta gärna när du har testat det med dadlar och kakao 😃Nick’s kör med mycket glutenfritt som även är sockerfritt och är det jag hade i – dock hade jag beställt hem den 😫 men det känns som att de större matbutikerna har den…? Alternativt kanske gymbutikerna, vet att proteinexperten säljer dom online så de kanske även finns i butik då?Ska kika själv och se ifall jag hittar den ! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *