fbpx

Run run run

Igår startade dagen med gym, blev ett schysst triceps/bröst pass på 40min som kickastartade min dag. Helt stört skönt 😍 Efter det lite frukost som bestod av ägg och vanilj kvarg (den utan tillsatt socker) för att sen pinna iväg till jobbet.

En sak som är så sjukt jobbigt med att va cyklist och jobba i en cykel butik är när det kommer nyheter. Man blir helt lyrisk och vill ha allt, men de går ju inte riktigt 😂😂 Nu senast packade jag upp en shimano-order och ni kan ju bara tänka er vilka gosaker det fanns där 😭 XTR komponenter, nya phyllion skorna, dura-ace m.m. Det är hemskt 😭😂😂

Anyways, efter lite uppack och dregel så nyttjade jag lunchtimman till att springa med lillkillen i den närmsta skogen från jobbet.

Det blev 7.6km där upplägger var:
ca 9min uppvärmning
ca 25min 90% av max
ca 9min nedvarv

Jag kör på det stuket just nu som “komplement” för en backintervall jag annars ska köra men tyvärr är backen avstängd.. Folk vill tydligen köra något som kallas “slalomskidor” där 🤔 Så jag får pressa mig rejält under 20-25 min sen mysjogga efter.

En sak som funkar förbannat bra på mig är att springa med framfoten. Tidigare när jag sprungit vanligt så har det alltid smällt i vader eller knän och jag får avbryta löpningen. Min teori är att jag haft svaga vader men även att det blir mer vibrationer upp till knät när man springer “vanligt”. Så utöver att vaderna blir tröttare till en början av framfotelöpning så skulle jag säga en superhiss till den!

Viktigt om ni ska börja springa med framfoten är att ni har en löparsko med låg drop. Jag springer i salming som har 5 drop. Sen bör ni starta kortare turer innan ni drar ut på flera km för att se hur just dina ben reagerar på framfotelöpning.

Vid önskemål kan jag se om någonkan filma mig så får ni se hur det kan se ut.

Hur springer ni? Vanligt eller framfot?

Ha det bäst!

One comment on “Run run run

  1. Godförmiddag.Springa, hmm, just nu inte alls men måste ta tag i det. Har visst ett Göteborgsvarv i maj att ta mig runt.Men lite hur jag springer då, springer med hälisättning, det funkar för mig, tror att jag skulle dra på mig mer skador om jag försökte ändra mitt steg.Slänger in ett litet tips med…Nått som jag däremot tänker på om jag springer mkt på asfalt, vägkanten med mera, är att vägen ofta lutar ner mot dikena och att i början av min “löpkarriär” så fick jag problem med knän.Så jag brukar numera tänka på det att försöka variera, att tänka på att det inte bara ska luta åt ena hållet så att säga på ett pass, läser av vägen å varierar sida om det går och så vidare.Det har faktiskt funkat, inga mer knäproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *