fbpx

Regnbågens alla färger – i matform!

Gårdagen kändes mycket bättre sen, efter att ha brytit lchf och övergick till tallriksmodellen. Ett svagt illamående va kvar men knappt märkbart så det va otroligt skönt.

Dagen startades med spinning och fokus där låg på explosivitet. Det innebär att man kör en längre uppvärmning, ca 15-20min, för att va 100% varm. Är man inte tillräckligt varm så ökar skaderisken och det försöker jag undvika 😁 Sen när det är dags så stannar man pedalerna på ett mycket tungt motstånd, samlar power, sen PANG!! En super explosion sen håller du det i 30 sekunder. Svidigt värre!

Efter det standardfrukosten ⬇

Det är havregrynsgröt kryddat med kanel och nypon, toppat med lingon och blåbär. De låter så proffsigt och avancerat när man säger de sådär 🤔🙄 Men så mycket nyttigheter man får där!

Havre har väldigt starka antioxidanter vilket bidrar till att minska risken för en rad kroniska sjukdomar. Den har även en kolesterolsänkade effekt och är extra bra för mag- och tarmhälsan!

Blåbär är på topp 10 listan över de mest hälsosamma du kan äta enligt den ansedda amerikanska Mayokliniken i Minnesota. Med dom toppar björnbär, jordgubbar och hallon som födoämnen med bäst skydd mot fria radikaler! Den innehåller även C- och E-vitamin och polyfenoler.

Nästan så ni vill kasta er på gröten på en gång va? 😃

Efter det har jag hållt mitt “regnbågs-tänk”, innebär att jag äter grönsaker i regnbågens alla färger! Det innebär inte att jag måste ha så varje mål, MEN det måste ske varje dag. Anledningen är den självklara att äta varierad kost för att inte missa några nyttigheter och hålla mig frisk, men visste ni att de olika färgerna har olika funktioner?

Genom att varje dag äta alla regnbågens färger i grönsak och/eller frukt form så påstår modern forskning att det kan motverka cancer, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och dessutom skärpa ditt intellekt, öka energin, stärka huden och fördröja ditt åldrande.

I’m sold

Så dehär är alltså ingen “wuhu gå ner i vikt snabbt mirakelkur” utan dehär är en hälsosam, bra livsstil som kommer göra kropp och sinne starkt och motståndskraftigt. Sen kommer den självklart påverka vikten till det positiva om du följer tallriksmodellen jag nämnt i tidigare inlägg och kör varierat med frukt och grönt. Men vad det kommer hjälpa i huvudsak är att hålla dig stark, inifrån och ut 😃💪

Nu är jag färdigtjatad, för idag!!

Önskar er en grym dag 🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *