Veckans recept från hälsokassen är tänkt att pigga upp tillvaron nu som tillfälligt blivit lite mer grå igen! Och vad som används för att liva till färgen, nämligen gurkmeja, har oerhört antiinflammatriska effekter och har tidigare används som gammal folkmedicin. Så en riktig super-krydda!
Enjoy!
Rödbetsbiffar i solskensris
Ägg 1 st
Havregryn 2 msk
Salt 1/2 tsk
Svartpeppar 2 krm
Gul lök 1/2 st
Förkokta rödbetor 250g
Råris 2 portioner (läs på förpackning)
Gurkmeja 1 tsk
Purjolök 10 cm
Morot 1 st riven
Salt & peppar
2 personer:
1. Koka riset enligt anvisningar + med gurkmeja i vattnet.
2. Blanda ägg. Havregryn och kryddor och låt svälla i 5 min.
3. Hacka lök, skala och riv rödbetorna och blanda sedan det + punkt 2. Klicka ut 6 st biffar i stekpannan och bryn tills de fått färg.
4. När riset är klart så blandar du ner purjolöken och rivna moroten.
Smaka av med salt och peppar.