Här kommer veckans recept taget från Hälsokassen – Hope you like it! 😀
Ris och bönfylld paprika:
Fullkornsris eller råris 0,5 dl
Paprikor 2st
Olivolja 1 tsk
Gul lök 1 st
Vitlök 1 klyfta pressad
Krossade tomater 200g
Basilika färsk 1 msk hackad
Röda bönor avrunna 250g
Salt & peppar
2 personer:
1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen, gärna lite längre för att binda bättre sedan
2. Halvera paprikor på längden och ta bort kärnorna och det vita. Spara stjälken.
3. Blanchera paprikan genom att koka dem i saltat vatten i 3 min. Låt de sedan rinna av upp och ned vända i ett durkslag.
4. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en kastrull och lägg ner lök och vitlök. Lägg på lock och låt småfräsa tills det blir mjukt. Ca 3 min. Ta bort lock och lägg ner tomatkrosset. Låt puttra i 10min. Salta, peppra och tillsätt basilikan
5. Mosa hälften av bönorna till en grov pure och häll sedan moset, de hela bönorna (avrunna) och det kokta riset i tomatröran.
6. Placera paprikahalvorna på en ugnssäker form och fördela fyllningen. Ugnsbaka i 20min.
Enjoy!