fbpx

Nya kostvanor – ingen sömn

Ja nu är det inte de nya kostvanorna som gav mig mindre sömn, utan mitt supertaggade sinne som ville gå igenom varje detalj och egentligen starta NU med maten. Its a gift and a curse.

Vad jag ska göra är att testa en LCHF ish diet för att bli av med sockersug och slippa va konstant hungrig. Vill även se hur träningen påverkas av att utesluta kolhydrater till stor del samt humöret.

Vad jag menar med “ish” är att jag tänker inte proppa i mig fett som att de inte fanns någon morgondag, för då kommer det tillslut inte komma en morgondag då mina ådrar lär kalkas igen 😂 Nevars men lite känner jag faktiskt så, det kan inte va bra för kroppen att överkonsumera fett även om många predikar det.
Jag kommer även innan & efter ett riktigt köttpass eller tävling (om ja håller på så länge) äta kolhydrater för att få den bästa möjliga prestationen.

Det som gör detta bättre och “lättare” att känna ifall det kan va något vettigt är för jag har legat på underskott i kcal i några veckor (med vissa undantag) och då har träningen påverkats negativt. Vart orkeslös, konstant hungrig, extemt sockersugen osv. Så om den påverkar positivt så bör det ge motsatt effekt relativt fort.

Dagen startade iallafall med morgongym, bröst/triceps. En väldigt skön och svidig övning på samma gång är dips (bild nedan).

Just nu tar jag lite hjälp i den för den är såå TUNG, men inom kort kan jag pressa runt där helt med egna muskler 😃

Efter det frukost som bestod av:
– 3st ägg
– paprika, tomat och spenatblad
– Grädde

Kändes superskumt att ha grädde i min äggröra, jag bara såg kalorierna flyta omkring där i. Trotts grönsakerna kändes de lite onyttigt, men OJ vad jag höll mig! Brukar bli hungrig igen efter ca 1h, men här kändes det helt ok fram till lunch!! Litet sug låg i botten, men de var okej.
Svårt att sätta ord på det, men det kändes bra.

På lunchen blev det löpning, 9 min uppvärmning – 20 min med 90% av maxpuls – nedvarv 9 min.
Kändes lite tungt vilket gör mig frustrerad, i 2 veckor har jag känt mig mer sliten än vanligt men jag vet även att det beror på kaloriunderskottet så försöker att inte låta det påverka för mycket. Men arg blir man 😃

Efter det lunch som bestod av korvstroganoff tillagad på falukorv med så hög kötthalt som möjligt, min va 70% men högre är bättre. Till det brysselkål och broccoli 😋😋 Yummi som bara den

Resten av dagen flöt på, inga dippar eller något som jag vanligtvis får, men vad flottig man känner sig inombords 😂 svårt att förklara men de känns bara väldigt onyttigt samt svullen mage/magont idag. Men jag tänker att jag testar en stund till, kan va dagar och det kan va veckor. Men just nu är de ända jag ser som superpositivt är just ikke dipparna.

Kör ni lchf? vad tycker ni?

2 comments on “Nya kostvanor – ingen sömn

  1. Kör inte LCHF, kör ingen diet alls om jag ska vara ärlig.Tror i långa loppet att blandad kost är det bästa, nått jag kan tänka mig äta livet ut så att säga.Lite fisk, kött, vegetarisk å så vidare, blandat.Men som reflektion till ditt inlägg, förstår känslan av flottig inombords, känner mig likadan efter en pizza till exempel.Å hellre äkta grädde än lättgrädde å så vidare, köper inte ens den 36 procentiga grädden, utan det är 40 som gäller (jämför innehållsförteckningen mellan dom två så fattar du 😊 ).Å om jag äter bacon å ägg till frukost (Gott) då står jag mig till middagen typ men det lär ju inte vara så nyttigt i längden så gör inte det så ofta.Så vad vill jag säga, fettrik kost gör att du håller dig mätt längre, men är det bra i längden å ha mkt fett? nä, tror inte det.Utan blanda å ge, må gott.Det som jag helt klart håller med om är att minska på sockret, ät frukt istället för å dricka juice.Ät godis, men inte varje dag.Vill jag ha läsk så väljer jag Max eller Zero.Försöker välja produkter med mindre tillsatt socker men det får heller inte vara ersatt av annat då.Naturell yogurt med egna bär å så vidare.Nu ska jag göra havregrynsgröt, det är inte gott men försöker lära mig 😊Ha en bra dag.

  2. Då är vi på samma spår, jag kände att jag ville testa det som många predikar så väl, men börjar nästan redan nu ångra mig 😂 har alltid vart skeptisk till lchf just av den hutlösa mängd fett de pressar i sig, men ja vill samtidigt inte va den som “dissar” en diet utan att ha testat den själv 😊 spännande att se hur kroppen.reagerar med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *