fbpx

Nutella – men bättre

Ni vet när man vaknar upp och bara känner att man är såååååå sugen på något? Tänk er då hur suget är om det startade kvällen innan men då var det sovdax och det fanns inget att göra.. Så när jag vaknade upp imorse så hade jag bara ett “att ha” begär, och det var efter dendär förbannade nutellan.

Men jag är ju en sån jobbig jäkel så självklart kan man inte bara gå och handla nutellan utan jag vill göra min egna. Dels för att jag får ont i magen av nutella meeen det är ju även en skaplig sockerbomb.

Jag säger inte att min nutella är dunder låg i kalorier, för det är den inte. Men jag av tagit bort sockret och ersatt med agavesirap som sötning, DUNDERGOTT!!

Ingredienser:
2,25 dl hasselnötter, gärna blötlagda i ca 8-10 timmar men FUNKAR torra med.
Men MUCHO godare blötlagda.
1/2 agavesirap (eller lönnsirap)
1/2 raw kakao
1 tsk Vaniljpulver
1/4 tsk havssalt
2-4 msk mandeldryck
(till önskad konsistens)

Gör såhär:
Mixa hasselnötterna i matbredare eller mxar i ca 10 min eller tills hasselnötterna blivit smörig och slät.
Blanda sedan ihop resterande av ingredienserna och smaka av med kakaon och sirapen. Madeldrycken häller du i tills önskad konsistens.

MUUUUMMMSSS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *