fbpx

MAGTRÄNING FÖR HEMMABRUK

Halloj! Tänkte lägga upp mina favoriter på magövningar hemma som ett litet tips till er 🙂 Skulle egentligen kommit iväg till gymmet idag men insåg att klockan sprang iväg så blev ett litet pass hemma.

Dehär är iallafall mina favoriter:

Magövning med hjul.

Nu ska ni observera att jag svankar lite för mycket på bilden, egentligen ska ni vara mer raka för att övningen ska bli korrekt men såg det nu i efterhand. Detta är iallafall en skit bra och riktigt köttig magövning som jag brukar tex. köra ibland efter ett löparpass eller cykling. Jag kör på knäna än så länge för är inte tillräckligt stark, men så småning om ska man kunna köra på tårna.

Kära plankan.

Den vet nog de flesta hur den funkar, men samma här, inte svanka för mycket på ryggen och ni ska även tänka på att va ganska lågt ner men inte så ni får denhär svanken, heller inte för högt upp. Inga ankstjärtar i luften på denna övning 🙂 Djävulskt bra mage/bål övning för både löpare och cyklister. Bra rent allmänt med för bra hållning. Vill man göra övningen lite jobbigare kan man lyfta ett ben i taget som på bilden.

Här fick min assistent vara med igen 😀 I denna övning är det bra att hålla i något för stöd då du ska lyfta benen som på bilden, sen sänka dom långsamt långsamt men INTE nudda marken, utan försiktigt snudda sen upp igen!

​Situps

Denna övning ska man aldrig underskatta, finns så många varianter på den! Bilden visar den vanligaste varianten men det går att köra på sidorna, alltså att du ruterar kroppen så höger armbåge nuddar vänster knä. Du kan balansera på enbart rumpan utan att ha fötter i marken och köra. Det finns en uppsjö och de alla är lika bra. Gället att hitta sin favorit!

Nu ska jag få i mig min senmiddag sen hoppa i säng, hoppas ni gillade inlägget 🙂

PUSS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *