fbpx

Lchf – bra diet för viktnedgång, men inte för mig.

Jag förstår att folk går ner med Lchf, så för ett kortvarigt bruk så är nog denna diet grym. Hela dagen idag har jag mått superilla med noll matlust, det kan ju inte bli bättre 😂

Ser absolut hur denna kan hjälpa många med övervikt, främst för hur det dämpar hungern men även för hur lättanvänd den är då man inte behöver räkna kalorier så dieten är väldigt enkel. Kan även tänka mig att den typen av fettmängd är väldigt “naturlig” och smakar bra om man är van vid ett väldigt högt kcalintag. Nu har jag testat larvigt kort tid, men ändå har jag märkt av dessa effekter.

Jag inte är supernöjd med att må illa även om jag vet om att en eventuell bieffekt av dieten va just illamående och förstoppning, men come on, såhär illa?!

Igår startade jag dagen med äggröra som innehöll:
– 2 ägg
– bacon
– grädde
– paprika

oooch sen dess har jag mått illa och haft ont i magen. Tror fasen inte denna diet är min grej kära läsare och får ursäkta att den blev så kort, extremt kort, men att frivilligt gå runt och må såhär för att testa en diet jag redan är skeptisk till är inte riktigt på min topplista.. Hoppas ni förstår 😊

I samma veva som jag bestämde mig för att detta inte kommer funka så lurade jag på nya kostvanor. Då slog tanken mig, vår mest “uråldriga” diet som har nästan glömts bort bakom alla “superdieter”, tallriksmodellen.

Om vi kikar på denna lätt modifierade bilden så blir min första tanke – dethär måste nästan va omöjligt att gå upp i vikt på.
Jag menar, man har så mycket grönsaker som mättar bara där(grönsaker är oftast väldigt låga i kcal), en liten klick kolhydrater för energi, LAGOM med fett och sen protein. Man får allt man behöver, det behöver inte sticka iväg i kalorier och om man smart så varierar man grönsakerna ofta för att få i sig alla vitaminer och mineraler man behöver. Min tanke kommer vara att äta i regnbågens färger (kommer mer om det snart) för att få så många antioxidanter som möjligt i min kropp för att skydda mot fria radikaler och för att få en varierad kost.

Inga direkta tillskott behövs med regnbågsmetoden och tallriksmodellen som du annars måste komplettera med på andra dieter för man äter så ensidigt, inget illamående (från mitt håll) och man håller en schysst nivå.

Nu är jag medveten om att jag dissade lchf väldigt fort, men att va förstoppad och må illa hela dagarna är inget jag gör frivilligt. Då är jag hellre hungrig en period om jag ska gå på diet än att må som en soppåse.

Så förbered er på mer färgglada matbilder framöver!! Och DETHÄR mina kära läsare, är något jag vågar säga innan ens börjat äta det ÄR något som kommer va bra för er 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *