fbpx

Kyckling, ungsgrönsaker och röra, enbart 330 kcal!!

Igår så lagade jag något som va så mycket godare än jag förväntade mig 😄 Min tanke var att minska på salt och socker i min kost för att må bättre helt enkelt men tidigare har jag känt att maten blir så “tråkig”.
Nu inser jag att det var bara jag som var fantasilös!

Kyckling med ungsgrönsaker och tomat/bön röra 1 portion:

150g stekt kyckling med kryddor du gillar
180g mixade ungsgrönsaker, jag använde –
Broccoli
Blomkål
Paprika röd och gul
Zucchini
200g bön och tomatröran.

Vad är röran för något då? Det kommer recept längre ner, promise! Men det roliga med den är att du kan ha den till ALLA sånna vanliga “tråkiga” rätter där man har en köttbit och sallad för att liva upp det lite utan att de springer iväg med kcal. I receptet kommer jag skriva grunddelarna men inte måtta någon kryddning då jag anser att ni får den godast genom att höfta med de krydder ni uppskattar mest. Vill dock tillägga att försök använd så lita salt som möjligt. Själv saltade jag inget utan fick saltet från buljongen.

Röran:
1 paket krossade tomater
1 paket vita bönor i tomatsås
1 kycklingbuljong
3 dl vatten
1 Lök
2 klyftor vitlök
1 tsk (eller mer) sambal olek
Svart peppar
Basilika
Oregano

Gör småjusteringar och låt receptet bli mer “erat”, jag är iallafall grymt nöjd med hur det blev och speciellt att man blev så mätt på så få kcal.

Ha en fin dag 😃

  • Kcal: ca 330
  • Kolhydrater: 24g
  • Fett: 2.8g
  • Protein 45.6g

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *