fbpx

KlientCase att inspireras av!

Bytte cigaretter mot cykling.

“De som säger att det aldrig är för sent har helt rätt! Är 58 år och har upptäckt cyklingen för 1,5 år sedan. Har rökt sedan 15-års ålder och aldrig rört på mig särskilt mycket, haft stillasittande jobb sedan 30-årsåldern och med åren blivit överviktig och pga detta fått diabetes typ 2. Insåg då att det var dags att börja röra på mig litet mera men det var svårt att uppnå resultat.

Den stora vändningen kom när jag slutade röka sommaren 2019. Var då tvungen att bli av med rastlösheten jag kände vid rökstoppet, samt jag vägrade gå upp mer i vikt, något jag alltid gjort vid tidigare rökstopp. Lånade en cykel och körde några rundor och det kändes helt fantastiskt bra! jag hade inte cyklat sedan skolåldern och glömt hur kul det kunde vara. Både kroppen och sinnet reagerade klart positivt, det kändes jättebra. Så en vecka senare köpte jag en hybridcykel på Haga Cykel i Norrköping och det är bästa jag gjort på många år.

Kom aldrig längre än 3 mil de första 7 månaderna

Började träna på egen hand men det gick väldigt trögt i början. Men det visade sig mest bero på min okunskap. Jag tränade och slet 2-3 gånger i veckan men kom aldrig längre än 3 mil de första 7 månaderna, kantat av ont i kroppen och stora problem med orken. Ändå tyckte jag fortfarande det var kul! Men som tur var hade jag en bra arbetskompis som förstod bättre och rekommenderade mig köpa cykelträning från Alicia. Det var den avgörande faktorn som fick träningen och resultaten att lyfta. Vilken skillnad det blev!

Började träna med Alicias träningsprogram i mitten av mars 2020. Jag fick lära mig vikten av att ha cykeln inställd och anpassad till kroppen för att slippa få ont, det gjorde mycket stor skillnad. Jag fick också lära mig att äta bättre för att orka med långa träningspass. Bägge dessa faktorer var en förutsättning för mig, för att det skall vara kul, och för att man skall orka träna ordentligt. Jag känner också att kvaliteten på träningen är lika viktig som kvantiteten, så att man tränar på rätt sätt och i rätt tid.

I mitten av oktober kördes den första 15-milarunda

Redan i slutet av april cyklade jag mina första 6-milarunda, och längden ökade vart efter tiden gick. Jag  tyckte det va helt fantastiskt, och jättekul även om träningsvärken gjorde sig påmind en hel del! Den blev en naturlig del av vardagen 😊. Så i mitten av oktober körde jag min första 15-milarunda. Det var en viktig milstolpe för mig. Just nu, skrivet i slutet av februari hägrar Vätternrundan i juni 2021. Har fått starttid i rundan och det känns jättebra att ha det som mål att träna mot. Det hade jag aldrig trott för 1,5 år sedan! Det känns kättekul och spännande att få köra!”

/ Jan

Detta är alltså orden från min kund Jan som jag inte kan sluta imoponeras av. En sån galet inspiration då man verkligen kan säga att han startade på noll och har sedan jobbat sig till att boka en plats på vätternrundan. Fattar ni?! Och vilken jäkla vilja och kämparglöd han har samtidigt som han alltid är så förbaskat glad. Varje veckosamtal svarar han alltid med samma glada klang även om jag byggt en vecka så tuff att benen är helt tok-slut så är han ändå så glad i cyklingen 😂

Jag säger det i telefon men jag skriver det även nu då jag vet att du kommer läsa detta: Sluta aldrig vara du! Den glädjespridaren och inspirationskälla du är!!

Jag hoppas att Jans historia kan inspirera dig med, om du sitter där och funderar om du vågar komma igång. Det känns alltid läskigt och lite obehagligt att ta sin in i det nya och oupptäckta.

Men kan jag, kan jan, så kan du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *