fbpx

Hård vecka för hårt folk

Nu är jag inne på torsdag vilket innebär dag 4 av 7 tunga dagar på cykeln. Det är som så att min pappa och jag bestämde oss för att satsa fullt ut på tävlingssäsongen 2019 och har då knåpat ihop ett träningsschema som kommer att sträcka sig fram till våren (inte gjort allt klart men grovmallen).

Schemat som dock är klart är fram till sista tävlingen för iår, nämligen Västgöteloppet som går den 22/9 i Ulricehamn. Då delar vi upp det som så att 3 veckor innan tävlingen börjar “ladden”. Vi kör 1 veckas hårdträning där man varvar enda dagen med intervaller och andra dagen med distanspass (minst 3H). Sjuuukt tungt vill jag meddela och speciellt när man sovit sisådär denna vecka..

Eftersom jag jobbar hemifrån så lägger jag stor vikt på att man inte ska bli slapp för att man är hemma. Därför ser jag till att alltid sätta klockan på 6.00 på vardagarna då man hade vart tvungen att gå upp runt den tiden om man hade jobbat någon annan stans – så varför ska det vara någon skillnad bara för att man jobbar hemifrån?
Därför blir många dagar ganska “trötta” om jag kommit i säng för sent och sen ska vakna vid 6.00. Men jag tror att om jag skulle rucka på det för mycket så skulle man hamna i dendär bekväma fasen att “åh, jag kom visst lite sent i säng men det är ju bara att jag ställer klockan senare. Jag är ju ändå hemma”
Och där vill jag absolut inte hamna.

Sen kan jag såklart ibland, som idag, ha galet svårt att komma upp om man sovit uruselt. Men jag kan stolt säga att 97% av gångerna kommer jag upp mellan 6-7 varje vardag och startar mina arbetsdagar.

Det är svårare än vad det låter när man jobbar hemifrån 😀 

Iallafall, tillbaka till träningsschemat, när vecka 1 är klar så kommer vecka 2 trappas ner i tempot och samma vecka som tävlingen är på så är det väldigt lugnt.
Det ska bli galet spännande att se om man märker någon positiv effekt av ett sådant upplägg 🙂

Tror stenhårt på detta!

IMG_1697.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *