Hej allihopa!
Jag har hört att många har tyckt att gurkmeja + svartpepparn har vart svårt att få ner. Det är varken konstigt eller ovanligt – det är ju inte det godaste man ätit/druckigt i sitt liv 🙂 Men har sånna otroliga antiinflamatoriska effekter på våra kroppar att jag tänker ge er två till tips för att de lättare ska gå ner.
- De finns att köpa i kapselform. Det är faktikst något jag inte tänkte på när jag la ut utmaningen – det går ju faktiskt att köpa dom i en liten kapsel som du tar i samband med frukosten. Så smidigt och du hittar dom här: Gurkmeja i kapsel
- Frukostshoten! Äppelcidervinäger är något som verkligen dämpar smaken av gurkmeja och ger en helt annan smak. Detta recept är inget jag kommit på själv eller ens modifierat (vilket jag ofta gör annars för att få min nish på det) utan detta är 100% ur boken “Food Pharmacy”. Hoppas ni gillar det!
Ps. Då vissa människor är lite känsligare för gurkmejans “surhet” så är det lämpligt att anpassa intaget efter magen. Ds.
Gurkmeja shot:
1 glas (gör flera för att slippa göra en varje morgon, håller sig i 3-4 dagar i sluten glasburk):
1 dl valfri juice (äppeljuice är min favvo)
1 msk malen gurkmeja
1/4 tsk malen svartpeppar
1 tsk kanel
1 knivsudd malen kryddnejlika
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja (eller raps)
1 msk citron
Blanda och drick 1-2 gånger om dagen – ENJOY!