fbpx

FRUKOSTTIPS ÄVEN FÖR LCHF’ARE

Godmorgon!
Dagen startade med lite gym, blev att jobba på triceps/bröst som är den grupp som är klart svagast 😅 Jag menar, man känner sig grymt hård när man slänger på dedär 2.5kg vikterna på vardera sida innan man kastar sig under skivstången för att köra bänkpress. Nästan så att jag borde tillföra dehär höga grymtljuden som alla beasts på gymmet gör när de kastar upp sina 1000kg. Tåls att tänka på.

Efter gymmet så bar det av hemåt för dusch och frukost. Ni förstår, jag är en dam av variation så att äta en frukost allt för länge går ikket. Eller rättare sagt, jag maniskt äter en frukost några veckor för att sen göra en tvärvändning mot en ny. En gemensam nämnare är dock ägg närmsta månaderna 😃 Men har aldrig haft pront en frukost som man går tillbaka till efter att ha testat något, utan då testar jag hellre något nytt. Nyligen hade jag en bananpannkaka fas som konsumerades flitigt (recept finns längre ner på bloggen), men kände att jag ville ha en mer nyttigheter i min frukost nu och därför bytte till min nya “grej”. Omelett 😍

Finns så många olika sätt att göra det på! Bara ägg, ägg och bacon/strimlad skinka, lägga även i lite grönsaker. SÅ mycket kul och SÅ nyttigt 😍

Såhär såg min ut imorse (2 porttioner så dela upp hälften och ät sen)
4st ägg
5st baconskivor
2st stora ägg
1 näva baby spenat
1.5 näve soja bönor

Kasta bacon i pannan och stek upp till önskat “knaper”, kasta i äggen och rör om för att direkt efter omrörning ha i resten. Stek i någon minut sen så voila! Klart!
Krydda efter egen smak.

Innehåll PER portion:
♢ Ca 410 kcal. För mindre använd strimlad kalkon skinka.
♢ 27.8g protein
♢ 14.6g kolhydrater
♢ 25.3g fett
♢ 7,33g
♢ Vitamin A
♢ Pyridoxin (B6)
♢ Askorbinsyra (C)
♢ Alfatokoferol (E)
♢ Vitamin K
♢ Kalcium
♢ Järn
♢ Magnesium
♢ Kalium
♢ Natrium
♢ Zink
♢ Fosfor
♢ Selen
Jaa, finns säkert något/några jag missat, listan är lång! Men en klar “superfrukost” för dig som vill starta dagen med en kick av vitaminer, mineraler och alla möjliga goheter  samt är låg i kolhydrat.

Ha det bäst!
PUSS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *