fbpx

BIKEFITING

Hellu!
Hur många av er har koll på vikten av att ha en rätt inställd cykel? Har ni koll på varför du ska/inte ska skjuta fram/bak sadeln? Höja/sänka? Ha en kortare/längre styrstam? Har ni tänkt att det bara gäller “elit cyklister” och inte dig som glad motionär? Eller tycker du sånt är onödigt?
Tänk om 😃

Kan glatt säga att från imorgon är jag ett steg närmre att vara en fullfjädrad “bikefitare”!! Har haft väldigt bra koll innan, men imorgon så är det klart och jag kommer kunna börja ta emot kunder.
Så himla spännade och givande! Både för egen del då man säkert får endel *ahaa* moments under utbildningens gång men främst för att kunna hjälpa andra som kanske haft svårt att ställa in cykeln så det känns bra eller kanske inte känner att de får något direkt power när de trycker på körningen.

Just denna del kommer jag att kalla “Nivå 1”, den tar ca 1 timma och man kommer mäta ut och ställa in kundens cykel så den är perfekt enligt tabell. Men alla är ju inte inom denna tabell så då kommer små justeringar göras i efterhand för att personen som får bikefiten är så nöjd som möjligt. “Nivå 2” är en mycket mer avancerad bikefit och kommer ta ett par timmar att få klar. Där tar ett program hänsyn till om man har eventuella skador och denna blir verkligen i millimeter korrekt. Den är främst rekomenderad för personer som planerat att spendera timmar på sin cykel eller har en skada som behövs ta hänsyn till på ett annat sätt. Den utbildningen är jag klar med i februari/mars.

För er som kliar er i huvudet och undrar vad denhär himla “bikefiten” är för något så kan det jämföras med en PT fast utan kostschemat. Iallafall grundtanken. Vi anpassar cykeln så du kan köra med minsta möjliga skaderisk/felbelasning och så du får ut mesta möjliga av din träning, bara genom inställning! Vi guidar dig vad du ska tänka på, vad du ska ha för hållning osv. Något egentligen alla borde göra och är extremt bra nu när det finns två varianter.
En mer “basic inställningar” som garanterat kommer göra skilland på din körning för en mindre peng samt en mer avancerad bikefit där vi kommer göra dig och din cykel till ett.

Jag ska försöka så gott jag kan att blinka till våran leverantör, kanske får köpa något fikabröd, och se ifall han kan ställa upp på en filmning! Då kan ni få lite mer “inblick” i hur det funkar 😃 Lovar inget men ska göra mitt yttersta!

Älskar så extremt mycket sånnahär winwin siutationer.
Jag kommer säkert inse vissa missar man själv gör på cykeln – win
Jag kan hjälpa mina kunder på ett mer professionellt sätt – win
Kunden kommer att uppleva cykligen som mycket behagligare och roligare – win
Jag kan använda mina nya kunskaper inom spinningen – win
Jag får ett utökat kunskapsområde och det ger mig bättre självförtroende både i cykelvärlden och för egen del – win
Är det bara jag som ser fördelarna för ALLA? 😃 Har ni minsta fråga eller fundering så skriv fort som attan 😃

Nu ska jag inte babbla mer om det utan med morgonspinning i bagaget och en kväll i yxbacken att se fram emot så känner jag mig “kitad”

Ha det bäst!
PUSS

One comment on “BIKEFITING

  1. Hej!
    Jag vill eventuellt göra en bilfritt på min tempocykel, vad är priset för det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *