fbpx

BAKIS KUREN

Godmorgon alla mina bakfulla läsare 😉 Själv håller jag på att göra mig redo inför en lite mer utmanade dag då jag ska cykla med pappa och Lasse och efter det paddla, men det är ju inte alla gånger man är såhär pigg. Finns de dagar man vaknar med spräng huvudvärken och börjar ifrågasätta alla ens val i livet, då är det jävligt skönt att kunna motverka denna del ganska fort. Här är mina tips på hur du kan mota bakfyllan på bästa sätt:

1. Drick fruktjuice.
Frukt innehåller fruktos som hjälper kroppen att bryta ner alkoholen samtidigt som du fyller på med glykogen i blodet. Alkoholen omvandlar kroppens glykogen till glukos och gör så att det försvinner ut ur kroppen med urinen. Brist på glukos är en av anledningarna till att vi mår illa och känner oss svaga. Drick därför ett stort glas apelsin- eller tomatjuice så hjälper du förbränningen och får snabbare tillbaka humöret och styrkan.

2. Ät honung.
Honung innehåller en massa antioxidanter och har en förmåga att neutralisera flera av de giftiga biprodukterna som alkoholen skapar i kroppen. En av dessa biprodukter är acetaldehyd, vilken gör att vi blir illamående. Honungens naturliga fruktos påskyndar även alkoholens nedbrytning precis som fruktjuice.

3. Huvudvärkstabletter. Typ det första man tänker på när man vaknar upp. Är det riktigt illa kan du alltid vända dig till några av de receptfria huvudvärkstabletterna. Det här kommer inte att påskynda processen men det kan lindra symptomen.

4. Drick buljong.
Har du dålig aptit kan det vara bra att få i sig lite soppa med buljong. Det är ett enkelt och gott sätt att få i sig vätska, salt och kalium. Kalium har många egenskaper och är bra för musklerna, nerverna, vattenbalansen, syra/basbalansen och blodtrycket. Banan är ett annat bra sätt att få i sig kalium samtidigt som det är snällt mot en orolig mage.

5. Drick en massa vatten!
Alkoholen är vätskedrivande vilket gör att kroppen blir uttorkad. Vätskebrist gör att du får huvudvärk och är ofta den vanligaste orsaken till bakishuvudvärk.
Sov! Om du är ledig och har möjlighet att sova bort dagen eller lägga dig tidigt så gör det. Alkohol tär på kroppen så var snäll mot dig själv och låt kroppen få ordentligt med vila.

6.B-vitamin.
Kroppen kommer ha ett sug efter B-vitamin när du är bakis. Se till att ha yoghurt, frukt och/eller mörkt bröd hemma.

7.Ät mat.
Det är inte alltid lätt att få i sig mat när man inte mår så bra. Om det går bör du försöka få i dig mat så kroppen får energi och näring. Det tar mycket på krafterna att bryta ner alkohol och restprodukterna som bildas

Varsågoda och hoppas det hjälper 😙

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *