fbpx

Uppladdning inför bocksten del 1

Okej, en möjligen lite försenad update på hur det går inför bocksten – men bättre sent än aldrig 😀

Jag bestämde mig ju en dag i frustration efter senaste tävlingen i juli för att bygga upp ett träningsschema inför bocksten för att få en bättre struktur på träningen och att faktiskt få mer kvalitétspass gjorda – och än så länge har det gått väldigt bra!! Träningsschemat sträcker sig en månad (hela augusti) och jag gör det tillsammans med min testperson från finspång som också ska köra samma tävling. Får väl erkänna att han har lyckats få till passen bättre än mig då vissa dagar vart lite tidspressade = inte hunnit göra dom exakt som jag planerat. Men annars har det gått förbaskat bra!

Första veckan körde jag medelhårt där jag körde några intervaller (kortare mest) och några tempokörningar. Avslutade veckan med lite distans. Vecka 2 trappade jag upp intensiteten och körde mer och längre intervaller och lite längre tempopass för att återigen avsluta veckan med distans. Denna vecka ska jag köra all in lemon swing men DOCK satte jobbet lite käpp i hjulen för mig igår vilket innebar att jag fick en ofrivillig vila. Det överkompenseras idag med att köra långpass med (mest troligt) lite tempo då vi ska göra en genomkörare inför Ceres Challange nästa helg. KUL 😀

Så i kort har jag ökat och ökat intensitet och träningsmängden från vecka 1 till nu och ska fortsätta köra hårt denna vecka för att sedan trappa ned (med undantaget Ceres challange på helgen)

Sen är det inte långt kvar tills det vankas bokstensturen 😀

Rent formmässigt så känner jag mig förvånadsvärt fräsch? Det var 1-2 dagar jag kände mig lite slow, men annars är benen med vilket förvånar mig iomed större mängd intervaller. Men det kanske är det mina ben behöver – pressas to the maximum. Sen har jag blivit betydligt mer hungrig. Går jag 2 timmar utan mat så börjar jag känna hur livet försvinner och min själ blir ledsen, men i övrigt är det toppen ! Jag dricker mycket vatten, extra noga med att äta mer kolhydrater när intensiteten ökar, noga med återhämtningsdryck/under passet dryck om det behövs osv. Reggar inte min mat lika mycket som jag planerade genom lifesume dock som jag planerade, men det har blivit väldigt bra ändp iomed att jag har en god koll på hur jag ska äta.

Jag vet att updaten blev halvkort, men jag ville få ut inlägget så ni kan få en liten inblick, förhoppningsvis blir nästa lite längre.

Och under bocksten – följ mig gärna på Raceone Appen då, super kul att läsa era fantastiska hejjaropp i efterhand OCH det blir en extra positiv press att veta att ni ser mig cykla.. 😀

Ha det bäst <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *