fbpx

TEST THE BEST

Test cykling för dagen är klar, började med en Specialized camber dam med 27.5″ hjul och singelklinga vilket innebar att jag bara hade 12 växlar. Absolut fin cykel och jätte skön att köra, klart värt ifall man satsar på mestadels stökiga förhållanden och inte mycket grus.

Vi var ett gäng på kanske 20 herrar och jag för att ta oss runt en tur på 2.5mil bland stockar och sten. Nu var ju lilla kruxet så att dom var mycket starkare än mig plus att vissa hade elcykel, så mina ben fick trampa som aldrig förr. Det ännu större kruxet va att dom inte verkade märka att man var trött då jag gjorde allt ja kunde för att inte komma efter. Så efter en lång, brant, dryg backe hade jag en puls på 205, flåsade som en stucken asmatisk gris och var lycklig att jag tog mig upp utan att gå så hörde jag frågan:

-*namn* är du trött eller känner du att vi kan börja trampa?
-Nee det är lugnt jag kör ju elcykel!
-Okej bra, men du då *namn*? Funkar det för dig?
-Joorå det är bara att vi kör!

20 sekunder fick jag på mig att sänka mig skyhöga puls 😂 Trotts mitt flåsande, knallröda ansikte och min lätt lutande överkropp emot cykeln måste jag sätt jävligt pigg ut därav fick ingen fråga, så va bara att trampa igen 😂 Å andra sidan tycker jag egentligen om sånna pass, perfekt för att öka min egna uthållighet och min envishet att hänga med. Men dom är mindre sköna väl på plats.

Cykling nr två gick mindre smidig. Då skulle jag testa en Specialized Rumor med 6 fatti däck (har ni sätt dom cyklarna med onormalt breda däck? Lite mindre och voila, det körde jag på) med ett mindre gäng. En sån cykel skulle jag även där säga söker den cyklisten jag nämnde ovan, en som vill mer ut i stökiga förhållanden. Blev iallafall en liten tur upp en bit sen ner lite slingrig väg.

Tyvärr körde jag lite snabbare än jag kände att jag hade koll på cykeln då stressen ökade på när några låg bakom. Man vill ju inte sacka ner deras träning, så vid en skarpare krök med ojämnt och löst underlag låg jag sedan på backen 😃 Inga större skador alls men planerade att tycka synd om mig själv en liten stund nu innan middag dukas fram klockan 20.00.

Hoppas ni har haft en underbar dag för det har jaaag (trotts lite gnäll😉), PUSS 😙

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *