Vi kör igen! 2 st tips på recept att göra storkok av – hope you like it 😀
Ugnsbakad torsk i lykopenstinn tomatsås
Fryst torsk 300 g
Gul lök 1st ( ca 120g)
Vitlöksklyftor 1st
Krossade tomater 1 paket (390g)
Ingefära finriven 1 liten bit
Lantbuljong 1 msk
Rapsolja 1 msk
Salt och peppar
Persilja
2 personer:
1. Såsen görs på 4 röda, hacka grovt och mixa allt i ca 30 sekunder (förutom torsken)
2. Lägg tinad torsk i en ugnssäker form och häll sedan över tomatmixen. Toppa med persiljan.
3. Skjutsa in mitt i ungen på 70 grader och låt den stå i ca 1 timma.
4. Mixa en egen härlig sallad tillsammans med valfritt tillbehör. Tips: Ris eller potatis
Per portion (ex sallad): Kcal 266, protein 33g, fett 8g, kolhydrater 13g och fibrer 3g.
Tofu mangogryta:
Gul lök ½
Ingefära färsk 1 cm
Gurkmeja 1 msk
Kokosolja (fett) 0,5 msk
Krossade tomater 250g
Tomatpuré ½ dl
Cashewnötter 0,5 dl (gärna blötlagda
Mandelmjölk 200 ml
Salt
Nymalen svartpeppar
Mango 250g fryst
Naturell tofu 140g
Plommontomater 200g
Baby spenat 40g
2 personer:
1. Skala och hacka gul löken och vitlöken. Värm den sedan i kastrull tillsammans med ingefäran och gurkmejan i kokosoljan på låg temp.
2. Häll över allt från gul lök till svartpepar på listan i en mixer och kör tills det blir lagom grynigt. Häll sedan tillbaka den i kastrullen och värm den till den blir ljummen.
3. Skär ev mangon och tofun i bitar sen lägg er i kastrullen.
Servera med ris, bulgur, couscous eller quinoa
Per person (ex tillbehör): kcal 388, protein 14g, fett 16,5g, kolhydrater 41.5g och fibrer 12,2g