fbpx

Spikad rutt genom Sverige!

Hej alla fantastiska människor! Nu är Start-Stop, de obligatoriska luncharna OCH preliminära starttiderna klara! Hotell kommer jag inte skriva ut än då det inte är klart, men de kommer att vara runt där jag satt start/stop. Jag kommer att på smidigast sätt ha en GPS på mig för att man lättare ska kunna ansluta, so far är min smidigaste variant Garmin Live men ska försöka hitta något annat för att spara på mobilbatteriet..
Det kommer att vara hurtiga cyklister som möter oss när vi närmar oss dagsetapens mål och planen är att de ska börja trampa från en ica-butik i det området kl 18.00. Det är därför det är viktigt att ni som ska trampa med klarar av att hålla ett snitt på 25 km/h.

Det ska bli sååååå kuuuuul! Det är många som skrivit och vill hänga på någon etap genom landet vilket gör mig så himla glad!
Jag kommer att kopiera de tidigare önskemålen jag hade för er som planerar att hänga med någon etap:

– Bokning av hotell sker på eget ansvar,
– Du måste känna dig bekväm i att snitta 25 km/h då vi har vissa längre etaper som måste genomföras innan det är dax för en ny etap dagen efter.. 🙂
– Jag har ingen aning om hur mycket folk som kommer vara med så ta förgivet att inget kan lastas i följebilen utan att den enbart är tillgänglig för säkerheten. Är vi jättemånga som har mycket grejer med så kommer det inte gå att alla lastar in i bilen och därför vill jag att ni är beredda på att frakta era grejer själva.
– Även om vi har vissa tider att passa, så är detta ingen tävling. Innebär att tanken med detta äventyr är att träffa folk, möta upp vissa på utvalda ställen och cykla med dom en bit, för att sen cykla vidare på egen hand. Detta KAN medföra lite hetsiga dagar och KOMMER innebär tidiga mornar. Men bonus på det är hela äventyret och alla fantastiska människor vi kommer möta på vägen.
– Eventet som jag ska på i göteborg är göteborgsgirot. Jag ska inte tävla men vara med i stämningen och eventuellt “stödåkamed” ett av loppen. Ni är mer än välkomna att vara med eller använda den dagen som “mysdag” eller tjuvstarta på etap 3. (don´t u dare)

Är det som så att någon ska cykla med som har en himla mycket bättre väg att köra än de jag listat nedan så är det inget annat än jätte bra! Dock är de obligatoriska stoppen satta så de ska inte rubbas. Utöver det så är jag bara tacksam för bättre rutter men jag kommer nog inte ändra mycker mer i själva inlägget här utan det sker när vi möter varandra.

Ändringarna ser ut såhär:

Rutt 1, 4/5 Fredag, Trelleborg – Varberg. 253 km. 06.00
Jag har inte bestämt något lunchstopp utan det tas efter hur man känner sig. Men kan tänka mig att det blir i halmstad.

https://connect.garmin.com/modern/course/17846267

Rutt 2. 5/5 Lördag. Varberg – Göteborg. 80 km. 06.00
Idag vankas det göteborgsgirot! En riktig folkfest i göteborg som jag tänker medverka i och därför är det en liten “konstig” etap. Denna dag bjuder på tävlingar, hurrande människor en massor av mingel bland likasinnade människor! Kommer att vara här under hela dagen.

https://connect.garmin.com/modern/course/17846387

Rutt 3, 6/5 Söndag. Göteborg – Jönköping. 156 km. 09.00
Wuhu, sovmorgon! Här finns inga “krav” på tid när vi ska komma i mål utan här kan man cykla lite casual nästan hela vägen om man vill! Sen är det ju självklart skönt att komma fram skapligt.. 🙂

https://connect.garmin.com/modern/course/17846467

Rutt 4, 7/5 Måndag. Jönköping – Linköping. 130 km. 09.00
Ytteligare en sovmorgon! Här kommer vi mest troligt bli mötta av en stark cykelklubb från Linköping som kommer lotsa oss in mot mål, så otroligt härligt! Mål är vid ica maxi i Linköping.

https://connect.garmin.com/modern/course/17846492

Rutt 5, 8/5 Tisdag. Linköping – Västerås. 218 km. 07.00
Denna gång finns ett obligatoriskt fikastopp – Norrköping – Min fina hemstad! Sen kommer vi även bli mötta av hurtiga cyklister från Västerås och bör därför komma iväg i skaplig tid!

https://connect.garmin.com/modern/course/17846587

Rutt 6, 9/5 Onsdag. Västerås – Uppsala – Gävle. 190 km. 07.00
Obligatoriskt lunchstopp i Uppsala sedan trampar vi vidare för att bli mötta från gävle!-

https://connect.garmin.com/modern/course/17846644

Rutt 7. 10/5 Torsdag. Gävle – Hudiksvall – Matfors – Sundsvall. 237 km. 06.00
Denna rutt har två obligatoriska stopp – Hudiksvall och Matfors då vi träffar lite härligt folk och fylla på energin i form av lunch och fika! Från Sundvall kommer vi sen bli mötta av hurtiga cyklister!

https://connect.garmin.com/modern/course/17846711

Rutt 8, 11/5 Fredag. Sundvall – Sollefteå – Örnsköldsvik. 199 km. 06.00
Ytterligare en tidig morgon då vi ska göra ett lunchstopp i Sollefteå där vi finner riktiga cykel/träningsfantaster från Ica affären som vi ska snacka lite med och eventuellt cykla med en bit. Sedan ska vi anlända så tidigt som möjligt i Örnsköldsvik då vi blir mötta av hurtiga cyklister!

https://connect.garmin.com/modern/course/17846759

Rutt 9, 12/5 Lördag. Örnsköldsvik – Umeå – Skellefteå. 264 km. 06.00
Denna dag blir en lång dag och är därför viktig att man håller ett OK tempo för att inte komma fram för sent. Det ör ett obligatoriskt stopp i Umeå för lunch och energi påfyllning sen trampar vi vidare och blir mötta från Skellefteå!

https://connect.garmin.com/modern/course/17846917

Rutt 10, 13/5 Söndag. Skellefteå – luleå. 149 km. 07.00
Lite mer sömn och inte lika tidspressat – även om vi ska komma fram till luleå i skaplig tid. Lunch och energistopp tar vi när det behövs och passar på att njuta lite av de härliga landskapen runt om oss. Möts eventuellt upp från Luleå.

https://connect.garmin.com/modern/course/17846957

Rutt 11, 14/5 Måndag. Luleå – Gällivare. 224 km. 07.00
Inga obligatoriska stopp utan här stannar vi efter behov. Möts eventuellt upp från Gällivare.

https://connect.garmin.com/modern/course/17847006

Rutt 12. 15/5 Tisdag. Gällivare – Kiruna. 124 km. 08.00
Sista etapen, sista flåset och sista orken. Här cyklar vi in i mållijen som flyttats till kiruna av en anledning = detta är ett äventyr jag gör för att träffa folk, inte för att jag har något behov av att bokstavligen åka från gräns till gräns.

https://connect.garmin.com/modern/course/17847041

Totalt: 2228 km genom landet!

One comment on “Spikad rutt genom Sverige!

  1. Hej där. Sugen på att göra dig följe. Om jag cyklar ifrån Markaryd till Halmstad el Båstad. Finns det möjlighet att göra er följe därifrån? Något bestämt lunchställe?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *