Nu börjar julfeelingen smyga sig på och baklusten öka i samma takt! Så i detta inlägg ska ni få tips på ett par super goda lussekatter som är BÅDE glutenfria och sockerfria.
Den ni!
Testa och berätta gärna vad ni tycker <3
Ingredienser:
75 gram smör
2 dl mjölk
1 paket jäst för söta degar
2 tsk Fiberhusk
1 dl kvarg vanilj
1 dl Nick’s Use like sugar
1 st ägg
1 pkt saffran
1 krm salt
500 gram (1 paket) Sempers glutenfria mix (spara ca 1 dl till utbakningen)
Gör så här:
1. Smält smör i en kastrull och sedan häll i mjölken. Lät värma tills det är 37 grader.
2. Smula ner jäst i en bunke och häll över mjölkvätskan. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
3. Ha i ägg, kvarg, socker, saffran och salt. Knåda ner mjökmixen men spara 1 dl till utbakningen.
4. Låt degen jäsa i cirka 30 minuter med en handduk över.
5. Dela upp degen i lika stor bitar och snurra ihop till lussekatter. Lägg de snurrade lussekatterna på en plåt och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Tryck i två russin i varje snurra och pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i ugn i cirka 5-7 minuter.
Njut av era socker- & glutenfria lussekatter och ha en fantastisk dag!!
Ps. Väljer ni att handla genom mina länkar så stöttar ni mitt arbete då jag får en mindre kickback av mitt samarbete med Svensk Hälsokost. Ds.