fbpx

Racerapport – Kolmårdsbiken

Aaaah vad konstigt det känns att skriva racerapport igen! Va ju så länge sen man fick rejsrapporta ett cykellopp!! Kolmårdsbiken är ca 55 km och är uppdelat i 3 st loopar. Man kan välja att enbart köra 1, 2 eller hela loppet som är 3 st loopar. Mycket grus (framförallt i början) men även väldigt mycket skog och flåsiga uppförsbackar. Ett fantastiskt kul lopp om ni frågar mig!
Om ni inte orkar läsa hela rapporten – skrolla ned till sista delen så har jag skrivit vad jag kom på 🙂

Iomed säsongsstart så var jag SÅ nervös! Tänk om jag inte blivit bättre? Tänk om jag kommer sist? Tänk om allt bara blir pannkaka och det är lika bra att skita i att tävla?

Sååå mycket nervösa tankar som surrade runt huvudet från igår kväll till startskottet. Men precis som alla andra lopp så försvinner det nervösa så fort man kör igång och “taggen” kommer fram istället. Tyvärr lite mycket tagg. I vanlig ordning så vill man så mycket mer än vad som är bra för benen, så första 1-1.5 milen tog jag i lite väl mycket vilket gjorde att jag helsprängde benen. Blev så himla trött och kände mjölksyran fara igenom .
Dumt! Men det är så svårt att hålla igen när det ända man vill är att flyga iväg!

Loop 1 innehåller väldigt mycket gruspartier och endel skogspartier. En för- och nackdel med detta lopp är att det är ungefär lika mycket grus som det är bökig skog vilket innebär för mig att jag tappar i gruspartierna men tar igen i skogspartierna.
MEN, eftersom jag tappar i grusen så hamnar det alltid folk framför (första 3-4 milen) som jag vill köra om men det är svårt att hitta läget. Det är en del som gör att jag tappar förbaskat mycket och verkligen måste träna på för att slippa de lägena.
Så notering till mig själv – träna mer tempo på grusväg!

Efter loop 1 gick jag in på loop 2 med dålig energi och lite mer negativa tankar. Mitt mål med detta lopp var att hamna på pallen, men i högtalarna sa de att jag låg på en 4:e plats och en 5:a i totalen (alla tävlande damer) vilket absolut inte är dåligt – men det var ju inte det jag siktade på.

Loop 2 går förbaskat fort så efter ca 20-25 minuter var man tillbaka och skulle in på sista loopen vilket var 20 km i mycket skog.

Där, i början så körde 2 st tjejer om mig. 2 platser bak. ALDRIG I LIVET. Jag ska vara på minst 4:e plats och inget mindre.

Så jag växlade upp lite mer för att inte få ett allt för stort tapp och försökte peppa mig själv som jag aldrig peppat mig själv förr. Kände lite mer energi och att jag tog igen lite mer folk än innan. Nu började alla bli mer och mer trötta iomed att banan blir mer och mer kuperad och jag såg min chans. Jag är en riktig jäkel på att mala och dehär var ren malning uppför.

Framförallt i trestegsbacken. Det är en riktig sadist som planerat den backen, utan tvekan. 3 st banta skogsbackar precis efter varandra och den kommer när man redan har 45 km i benen. Kul. Riktigt kul.

Men jag körde på, såg första tjejen när det va ca 1 mil kvar och tog rygg. Vi körde förbi tjej 2 och jag fortsatte ligga kvar. Vi körde in på ett skogsparti och när jag såg chansen så brände jag förbi och försökte hålla tempot hela vägen in i mål med ett konstant öga bakåt.

Min envishet var det som tog mig in i mål på den placeringen som jag hade tidigare, 4:e plats och en 5:.e plats i totalen. Slog min tidigare tid med 15 minuter så jag har uppenbarligen höjt mig själv ett snäpp även om det inte var tillräckligt idag.

Men jag är igång, även om jag har en bit kvar att klättra.

Tusen miljoner TACK till alla fantastiska människor som hejade längs vägen!!! Ni förstår inte hur himla mycket det gjorde för mig när det kändes lite extra i benen och själen 😀 Så TACK!!!

Världens sötaste!! Och vi matchade riktigt bra såg jag nu 😀 Kolmården <3
Jag och lille pappa som kom för att hejja in i mål!
Och jag startar säsingen med unibrow. Nu snyggare än någonsin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *