fbpx

PÅ TOPPEN AV GRAN CANARIA

Hellu!
Igår så tog vi oss an uppdraget att cykla upp till Gran canarias högsta topp vilket innebar att vi steg 2500 höjdmeter på ett pass som varade sammanlagt ca 5 timmar! Det var varmt, det var tungt och det var svettigt, men så extremt värt!!

Vi startade med att ta en del av gårdagens tur emot Santa lucia men vek av uppåt istället för att cykla ner emot det området. Sen var det bara att mala mot Ayacata där vi ställde cyklarna för att äta lunch på en extemt bra restaurang. Det ser litet och enkelt ut men maten, herre gud säger jag bara, vad god den var! Vi körde en tapas med Kanarieöarnas favoriter och det var slut snabbare än snabbt! Klar och varm rekomendation för er som har vägarna förbi, ni kommer inte bli besvikna!

Därefter hade vi en timmas klättring kvar, den mina damer och herrar kan jag säga va köttig. Det var brant och varmt, men jag hade en galen kontakt med kroppen idag så det gick så mycket bättre än förväntat! Var noga med att fylla på magen så kropp och knopp var med i gamet och det hjälpte något så otroligt! Behövde 0 hjälp upp, klarade allt utan större problem och var så himla nöjd när vi kom tillbaka. Jag klarade det! Nu är det bara att jobba på snabbheten då segheten börjar komma 😁

Det var en ganska häftig känsla när man insåg att “shit, vi är över molnen” 😂 finns ett foto nedan, men då insåg man verkligen hur högt man var! Väl uppe så tpg vi lite kort, andades lite sen trampade hem. Vägen tillbaka gick betydligt snabbare då det va 70% nedför. Självklart lite små backar men annars var det egentligen bara en suuuuuper brant kort backe sen en längre medelbrant backe innan vi va hemma (utöver all nedför).

Tips och trix ifall ni planerar att ta en tripp hit för cykling:

– Stämmer inte på alla, men jag är grymt beroende av att aldrig va hungrig på ett sådant pass, blir jag hungrig så dör kropp och knopp på vägen. Packa med banan/bars och/eller planera in ett eller flera fikastop på vägen. Skulle vilja säga att detta är bland de jobbigaste av cyklingar jag vet men samtidigt den häftigaste då man får se så otroligt mycket fin miljö. Något ni måste uppleva om bara en gång.

– En sak jag alltid tjatar om, men se till att sadel och byxer är perfekta. Smärta på rumpan eller skav är fasen inte kul, plus att du svettas som en galning så skavet är bara ett millifel bort.

– Solskyddsfaktor är a och o, nämnde det i förra inlägget men nämner det igen. Va rädd om din hud!

– Typiska grejer så som slang, pump och multiverktyg ska alltid med, lika dant som på dina vanliga pass hemma.

– Vindväst är bra att ha med sig om temperaturen skulle ligga under 22-23 snåret, inte för när du trampar uppåt självklart utan när du sen ska ta en lång backe nedför. Är det relativt låga grader så kommer du frysa nedför och kan därför vara bra att ha med sig.

– Titta nästan aldrig upp utan kolla hellre ner. Jag ska motivera mig, som nämnt ovan så är det extemt jobbigt ibland och skulle jag konstant kolla uppåt på den väg jag har kvar att klättra så skulle jag även kontant tänka “o fyfan va jobbigt, jag har hela den vägen kvar att klättra”. Kollar du istället få få gånger uppåt bara för att se hur vägen går, sen vänder blicken neråt flera gånger så kommer tankesättet istället gå “oj vad högt jag har kommit, var ju ända där nere nyss”. Bra sätt att tänka på för att hålla motivationen uppe.

Det var det jag kom på nu, annars är det bara att hålla humöret uppe, va noga med vatten och energi samt dricka mycket efter. Gärna försöka få i sig lite mineraler då du förlorar mycket på ett sådant pass. Hoppas du fick lite tips och trix inför din resa hit till värmen 😊

Tre sträcksbränna, fan inte dåligt 😂
Lite bilder på hotellet ⬇

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *