fbpx

När man biter sig själv i arslet

Det finns vissa grejer man bara absolut inte får säga, en form av oskriven lag.

Om din flickvän frågar om hon ser tjock ut i den klänningen så är svaret alltid nej, om din chef lägger fram ett förslag så är det alltid bra, du får aldrig fråga om varken en kvinnas vikt eller ålder, ever m.m. Du fattar vinkeln.

Sen finns det meningar som jag får känslan är uppskrivna i en hemlig databas, så så fort de uttalas sitter det en j*vel där och skrattar ondskefull ” HAHA det ska vi bli två om”

Det är meningar som ” Jag blir aldrig sjuk”, “jag har inte tid att bli sjuk nu” eller i mitt fall ” Jag blir nästan aldrig smittad av challe när han är sjuk”.

Så nu sitter jag här, as förbannad över att man “jinxa” sig själv MEN jag ger mig inte så lätt. Förkylnings kuren är i full hastighet och min dag har sätt/kommer se ut såhär:

– Morgonträning lugnt. Innebär att jag körde några enkla övningar hemma och gjorde enbart varje övning tills jag blev varm, inte trött.
Starta dagen med en specialargröt. Recept i tidigare inlägg.
– Jobb
– Promenad i högre tempo för att öka puls men inte för att de ska bli superjobbigt. Även där för att bli varm.
– Jobb
– Hem och ta ett bad på 39°.

Tycker ni mitt “bli frisk” schema ser lustigt ut?
Det är okej, jag är lite lustig, men det har faktiskt en tanke bakom!

Enda anledningen till att jag tränar när jag börjar känna mig sjuk är för jag vill lura min kropp. Jag ökar kroppens temperatur en gnutta för att dra igång feberprocessen, eller jaa vad den tror är feber, så att kroppen ska kunna ta hand om bacillen snabbare. Suuuupppeeer viktigt här är att man inte köttar igenom ett pass, det är enbart för att hetta upp kroppen, inget annat!!

Samma sak gäller med badet, så ska ja fylla upp ett bad som är mellan 38-39° i 15min för att simulera en feber och gör att kroppen producerar mer antikroppar för att bekämpa min bacill.

Viktigt där med är att du får inte bada när febern redan brutit ut, då blir det snarare värre än bättre OCH du får inte bada i varmare än de nämnda graderna.

En vanlig miss är att man tror att man ska bada så varmt dom möjligt för att mota bakterierna, men för att kunna göra det måste du först döda dig själv då dina bakterier klarar en högre grad än vad du gör. Det tycker jag är lite onödigt så håll dig till 38-39° i 15min sen vira in dig i något varmt.

Let the jagvägrarattblisjuk begin.

När matten gör sina morgonövningar tycker hachico det är fullt rimligt att lägga dig mitt på mattan, även gärna på fötterna 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *