fbpx

LADDAR INFÖR VÄTTERN

Halloj mina läsare! 😊
Nu börjar den riktiga laddningen inför vättern och den inleds meeeeed vitargos carbloader ❤
Ska man använda tillskott så skulle jag rekommendera att testa INNAN planerad laddning mest för att alla kroppar reagerar olika på olika typer av tillskott så du måste se vilket som är bäst för just dig. Men detta funkar TOPPEN bra för min del och det ska intas med 8dl vatten förmiddag och kväll i 2 dagar 😊

Som de flesta vet ska det regna på vättern rundan och blåsa motvind (självklart) så jag beundrar alla er som väljer att trottsa det och tänker kämpa på ändå, berätta gärna för mig hur det gick för er sen!

Men då är frågan, hur ska man klä sig när man vet att regnet ska härja? Ska du ha en heltäckande galondräkt eller ska du trottsa och köra i t-shirt och shorts? Jag ska skriva ner vad jag tycker är den optimala “tävlingsutstyrseln” när det regnar. Observera då att jag skriver det i egna förhållanden, alltså att jag tänker ta i gärnet under hela loppen så det blir ingen finkörning.

Jag kommer ha på:

Minirallinne och vind/thermobyxor
Jag kommer använda dessa 2 produkter pga de båda är i vattentransporterande material så inte tex svett eller väta ska ligga på kroppen och man ska frysa så lite som möjligt. Byxorna har lite thermo för värme och yttermaterialet är vindresistant, torkar väldigt snabbt. Båda andas väldigt bra för att man inta ska känna sig “instängd” när man blir varm.

OM det visar sig att det ska regna men inte vara allt för kallt kommer nog shortsen vara på ändå men att ett par lösaben slinker fram istället.

Långärmad funktionströja:
Även där för värme och för att det ska andas så bra som möjligt. Här kan du avgöra lite själv hur du fungerar som person. Är du vanligtvis frusen som person skulle jag ha på en tjockare funktionströja och är man varm så kan det räcka med ett vanligt långt underställ.

Ytterlagret:
Jag skulle nog aldrig dra på mig en ren regnjacka, egentligen bara för att dom andas inte alls. Min känsla är då att du blir precis lika blöt fast pga du svettas ihjäl. Är det lugn körning skulle jag istället säga tvärt om, ta regnjacka före något annat annars kommer du frysa som en galning. Men på bilden har jag en tjockare vindjacka som andas bra och har ganska hög vind och vatten resistens. Ta gärna en jacka med så mycket som möjligt.

Något för öronen är även där att föredra ifall det ska va regn och kallt, dels för att förhindra potentiell förkylning och dels för att händer, fötter och huvud är viktigt att hålla så varmt som möjligt.

GLÖM INTE SKOÖVERDRAG. Verkligen snälla glöm inte det (pratar även där lite med mig själv 😂) det är verkligen helvetet själv att cykla med kalla, blöta, bort domnade/frusna fötter så glöm glöm glöm inte skoöverdrag!

Handskar skulle jag ta vanliga långa MEN göra ett trick också. Pratade med en gammal cykelveteran som gav tipset diskhandskar. Japp ni läste rätt, jag ska ha ett par diskhandskar under mina vanliga. Varför?
Jo för att jag vägrar låta mina fingrar frysa till is under körningen. Det kan gå till den gränsen att man inte kan växla/bromsa och då äre inte minsta kul. Så även om jag vet att händerna kommer svettas som aldrig förr så kommer dom hålla sig varma under hela färden. Så det är ett litet life hack jag kan ge 😃

Utöver det är det de vanliga, cykelskor, hjälm, reflexer och belysning ifall du startar på natten. Ett gott humör är alltid trevligt trotts regn 😃 Har även sett på lite trådar att vissa cyklade med hörlurar på tjej- och halvvättern och kan säga som så att det är förbjudet av säkerhetsskäl så jag hoppas inte man ser någon på helan. Sjung hellre själv så lovar jag att sjunga med dig om jag cyklar förbi/med dig 😃

Det var allt för detta inlägg, hoppas ni fick lite sistaminuten tips 😊
PUSS

obs skoöverdragen ska dras över skorna och inte på strumporna som jag har på bilden. 😃

2 comments on “LADDAR INFÖR VÄTTERN

  1. Bra inlägg med tips om utrustning! Jag är inte riktigt på din nivå så jag ställer upp i Vätternrundan men jag har fastnat riktigt för cykling och har denna våren börjat cykla de 8 km som jag har till jobbet och jag bara älskar det 😊Grejen är att jag inte har någon hjälm… eller jo, jag har min så kallade skatehjälm som jag använde innan jag fyllde 15 men den är liksom fast storlek och inte speciellt skön så den har bara varit på några gånger innan den hamnade i klädkammaren igen… Enkelt tycker en del: Köp en ny hjälm bara! Jo, det tänkte jag också tills jag sett vilket enormt utbud det finns, och jag är ju tyvärr den som kan få beslutsångest för mindre saker, haha! Ska man ha med eller utan skärm, vit eller lila, ska man ha så man skruvar eller drar i storleksinställningen, ska den vara låg i nacken eller extra strömlinjeformad… Du hör själv: Jag behöver alla tips jag kan få inför hjälmköpet för jag vill verkligen ha en skön hjälm som därmed används 😉Skulle inte du kunna göra ett inlägg om cykelhjälmar, för jag var och provade i nån butik men hon som expierade mig verkade ganska okunnig… När jag frågade vad hon själv hade för hjälm sa hon: Jag har inte tagit steget att börja använda cykelhjälm än… Hur ska hon då kunna tipsa mig? haha!

  2. Absolut kan jag fixa det!! Förstår att du känner dig förvirrad, det är en djungel 😂 Kan tänka mig att du fått höra dehär innan men du får nästan inte cykla utan hjälm, inte för att man misstror ditt cyklande utan för allt runtikring. Har en vän som körde klungkörning och det kom plötsligt upp hjortar ifrån ingenstans och flög in i klungan. Ovanligt exempel men poängen är att man vet aldrig vad som kan hända! Jag lovar att slänga upp en hjälmguide som förhoppningsvis ska göra dig lite mer säker på ditt nästa hjälmköp 😃❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *