fbpx

Januariutmaningen – Storkoksrecept

Hoppas utmaningen går bra för er !! 😀 Dagens utmaning är att köra storkok för att minska matlagningen under veckan OCH för att minska risken att köpa skitmat när man är jätte hungrig och inte har något färdigt hemma. Så nedan kommer 2 st recept som funkar toppen att göra storkok av och som jag själv tycker är suuuuper gott 😀

Enjoy!

Halloumistroganoff

Halloumi                                      200 g
Gul lök                                         1 st
Paprika röd                                 1 st
Röda linser                                  1 burk
Krossade tomater                     1 burk (ca 400g)
Tomatpuré                                  2 msk
Dijongsenap                                1 tsk
Creme fraiche lätt                     2 dl
Salt & peppar

4 personer:
1. Skär osten i 1 cm tjocka strimlor. Skala löken. Kärna ur paprikan
2. Skär lök, paprika och fräs i valfritt matfett i gryta.
3. Skölj linser och tillsätt tillsammans med krossade tomater, puré, senap & creme fraichen. Låt koka på svag värme i 2-3 min,
4. Fräs osten i valfritt matfett. Vänd ned osten i grytan och smaka av med salt.
5. Koka riset enligt anvisningar.

Per person: kcal 313, protein 18g, fett 19g, kolhydrater 19g & fibrer 4,6g.

Kyckling i mangogryta

Gul lök                                                                  ½
Ingefära färsk                                                     1 cm
Gurkmeja                                                            1 msk
Kokosolja(går med olivolja)        0,5 msk
Krossade tomater                                              250g
Tomatpuré                                                          ½ dl
Cashewnötter                                                     1 dl (gärna blötlagda
Mandelmjölk                                                      200 ml
Salt
Nymalen svartpeppar
Mango                                                                  250g fryst
Kyckling strimlad                                              150g
Plommontomater                                              200g
Baby spenat                                                        40g

2 personer:
1. Skala och hacka gul löken och vitlöken. Värm den sedan i kastrull tillsammans med ingefäran och gurkmejan i kokosoljan på låg temp.
2. Häll över allt från gul lök till svartpeppar på listan i en mixer och kör tills det blir lagom grynigt. Häll sedan tillbaka den i kastrullen och värm den till den blir ljummen.
3. Skär kycklingen I bitar och stek den vid sidan av, krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan den I grytan med skuren mango.
Serveras med ris, bulgur, couscous eller quinoa.

Per person(ex tillbehör): kcal 466, protein 26g, fett 18.5g, kolhydrater 43g och fibrer 10.1g.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *