fbpx

HYLLA PRESTATIONSBILDER

Godmorgon, godkväll och allt där emellan!
Idag är jag förstörd, går som en 85årig gumma utan sin trogne rullator. Sån grov träningsvärk i rumpa, bakre och främre lår och smärta i en sena i knät. Men med vila och liniment ska vi se att jag är på fötter igen 😃

Har legat och skrollat genom facebook, insta och alla möjliga plattformer närmsta timman säkert med samma tanke hela tiden. Så himla bra grej att lägga upp bilder på vad man åstadkommit inom träning eller till och med vad man äter till lunch, middag eller vad som. Lägga ut texter på hur man tränade för att få den formen eller vilka mål man har. Berätta om sin resa dit och potentiella hinder man fått på vägen.

Varför tycker jag det? Vi säger såhär, du är en tjej som har målet att gå ner i vikt men tycker det är lite svårt då suget efter en stor pizza är ganska stort, eller du kanske är en typisk chipsmänniska? Hur skulle du känna ifall någon sa till dig att “under 3 veckors tid ska du fota allt du äter och lägga upp” ? Skulle du då vilja äta dendär påsen chips eller skulle du kanske tänka om och ta en fruktskål för att stilla suget? Som även är mycket mer smaklig att kolla på. Jag är ganska säker på det då det vart lite den effekten på mig när jag började blogga. 

Låt säga att du tar ett foto varje dag i badkläder/underkläder under dessa 3 veckor, låt säga att du gått ner 7kg under dessa veckor. Det är lätt att bli “hemmablind” men har du bilder på ditt resultat kommer du verkligen förstå hur duktig du vart och få dendär extra kicken att fortsätta. Tänk om du vågar dig på att lägga ut dina resultat och får massa pepp ifrån nära och kära? Dina endorfinnivåer skjuter upp i taket, ja lovar. Jag själv har grymma vänner och bekanta som peppar mig varje steg jag tar så jag vet hur det känns.

Läser en bok just nu om just det senariet, där de kommit fram till att de personer som fotar sina måltider istället för att skriva tex matdagböcker går ner ca 3 gånger mer i vikt.​ Även de personer som fotar sina framgångar (behövs absolut inte läggas ut utan för egen del) löper större risk att fortsätta sin diet än de som inte gör. Förstår ni då hur kraftfullt ett enkelt foto kan va? 😃

Detta inlägg har jag låtit bli inriktat emot den som lägger upp prestationsbilder, men jag skriver det faktiskt för de som är ANTI dessa bilder. Jag kan nog inte ens räkna på mina händer och tår tillsammans hur många gånger man hört folk klaga på att “fyfan hon/han lägger bara upp matbilder,vem bryr sig ens om dom?” ” Kolla,  vem tror sig hon/han vara? Dedär är ju inte ens muskler egentligen utan det är bara för att hon/han är smal!”. Jag kan fortsätta men ni förstår poängen. Sluta upp med det, ni vet inte vilket mod det kanske krävdes för att denna person ska lagt upp just den bilden eller det inlägget på hur mycket hon/han lyckats med träningen eller främst vilket JOBB det krävdes för att komma dit. Peppa varandra, va där och visa ditt stöd, man kommer mycket längre på det 😊

Jag formligen ÄLSKAR att se vad andra åstadkommit på alla olika plan, tycker det är så häftigt vad en människa kan göra. Så fortsätt med det ni gör, det kommer iallafall jag göra 😃
PUSS på er ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *