fbpx

Hostmedicin ala homemade

Jag stod i kassan och sneglade bort mot hostmedicinen. Min feber/förkylning börjar bli bättre men nu har jag börjat hosta som bara den vilket tyvärr påverkar sömnen lite. Jag ska precis gå mot medicinskåpet när jag insåg att jag aldrig testat att göra min egna hostmedicin. Kan jag få den bättre än de halvlarviga hostmedicinerna som går att köpa på apoteket?

Den utmaningen antar jag!

Så nu har jag kokat ihop en hostmedicin ala homemade ala Alicia, testa om ni törs.
Ps. till nästa gång ska jag testa att riva ingefäran för lite mer sting. ds

Recept:
3.5 dl Vatten
100 g färsk ingefära
1 klyfta vitlök
1 tsk timjan
2 cm kanelstång
2 msk citronsaft
4 msk honugn

  1. Skölj och skala ingefäran samt vitlöken. Hacka dem grovt och lägg i en kastrull med vatten. Tillsätt timjan
  2. Koka på medelvärme i 30 min. Lägg i kanel och låt svalna
  3. Sila av och blanda ned honugn och citronsaft.
  4. Förvara i kylen i en försluten flaska eller burk.

Hope it works!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *