fbpx

Bort med dubben och på med gripton!

Ni tror inte att när man väl byter däck från dubbat till odubbat, så kommer det snö? Och inte lite heller, i skrivande stund är allt snötäckt så långt ögat når, men fasen va bra däck jag bytte till.

Specialized nya däck med gummiblandningen gripton i är larvigt grymma däck. Om ni skulle hålla i ett av de gamla specialized MTB däck kontra de nya med gripton i så skulle ni känna skillanden redan där. De nya däcken är mycket mjukare och känns mer “gummiaktigt” så du håller dig som en padda på stigarna!

I isiga förhållanden så är alltid dubbat bättre enligt mig, men nu i den mer “blask & snö” perioden så kommer jag nog fortsätta med mina grymma däck.

Känns skönare att plötsligt ha ett skapligt grepp på hala bergsluttar och sten där dubbat kan va lite slirigare. Över hala rötter va det snarlikt dubbdäcken och över is har jag inte hunnit testa än så det kommer längre fram!

Men kort fattat, testa däcken!!

Gårdagen startade iallafall med morgongym som fick bestå av ett biceps/rygg pass. Det känns som det va evigheter när man vart sjuk men det var bara 1.5 vecka sen man fick mörda dom lite 😂 Sen mellanlandade det med en kortcykling i snö/regn för att sen avslutas med så lugna läget det bara kan bli.

Riktigt schysst tisdag helt enkelt 🤗

Idag hann jag bara köra spinning på morgonen, ingen lunchcykling 😔
Vi håller på att jobba som galningar inför ett stort evenemang på jobbet nu på lördag! Så all finlir och fix måste vara klart väääldigt snart så evenemanget kan bli tiptop 😍 Hoppas hoppas!!

Önskar er alla en superfin onsdag!

One comment on “Bort med dubben och på med gripton!

  1. Dubbat, dock har jag knappt cyklat i vinter men det är dubbat som är på.Enklast så då jag ibland, lite för sällan, cyklar till å från jobbet.Vid dom tillfällena är det ju bara asfalt med isfläckar å då är dubben grymma.Tungt är det ju men så mkt lättare på våren sen 😊Ha en fin Onsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *