fbpx

Bästa sättet att tappa vikt

Du kommer alltid hitta 100-tals olika mirakelkurer/dieter i både tidningar och på webbsidor. Det kommer så att du förlorar 20kg med den nya superdieten eller att du kan äta allt du vill men ändå gå ner minst 2kg i veckan med dessa medel. Allt du läser om kommer va olika dieter och ALLA kommer påstå att det är det bästa sättet att gå ner i vikt eller hålla vikten.

Men vad är egentligen det bästa?

Om du har följt min blogg ett tag så har du säkert sätt olika grejer jag rekomenderat under loppets gång för att gå ner i vikt eller att bli mer “tränad”. Saker jag rekomenderar är och kommer alltid vara saker jag personligen tycker är bra samt har läst mig fram till ska bara bra, antingen på forum men främst från 1 av alla 100 böcker jag handlat om kost&träning. Jag vågar nästan sträcka mig till att alla bloggar och sidor du läser kommer du få information om skrivarens personliga tycken då sällan folk rekomenderar saker de hatar, men det är inte alla har en stadig grund för sina påståenden medans vissa har stöd från forskning.

Jag tror inte det är en hållbar diet att äta något man inte tycker om, låt säga att du hatar bönor men din diet består av 80% bönor, hur länge tror du att du kommer hålla det? Det vill man ju inte hålla om man hatar det man äter? Jag tror det är felet många gör idag, tvingar i sig det som de läst ska va bra medan de hulkar efter varje tugga.

Att ha en tidsplanerad diet för att nå ett specifikt mål som kanske bara den dieten är bra för kan jag tycka är okej, när man vet att det är bara denhär tiden jag måste stå ut, sen är jag klar. Jag kommer säkert i något skede hoppa på en såndär diet för att testa eller nå ett specifikt mål. Men vad detta inlägg handlar om främst det är långsiktig och bra viktnedgång.

Så, vad tror jag är bäst?

Jag tror, utan att ens behöva tänka 2 gånger, att en hälsosam varierad husmanskost i lagom portion är din räddning för en bra och lättare viktnedgång. Jag tror även på en portion motion på valfritt sätt kommer göra att du tapparde extra kilona. Hur någon än försöker vrida och vända på det så är fakta att ligger du på underskott i kalorier så går du ner i vikt, punkt. Det behöver inte va krångligare än så.

Jag tror att avstå från Light produkter är ett bra val då de dels ökar sockersuget men framförallt innehåller massa skit så som aspartam och det klarar våra kroppas oss bra utan!

Sen finns det alltid sätt att boosta på förbränningen genom att äta rätt grejer vid rätt tillfälle, men även det är vanlig husman! Men rätt husman! Jag har tidigare och kommer fortsätta ge tips och trix på vardagliga tips att öka förbränningen, få vardagsmotion ect. Nyttiga grejer!

Vad betyder “rätt husman” då?

Det innebär en stor portion av varierade grönsaker i varje måltid, broccoli, spenat m.m är typiska superfoods. Försöka undvika gluten så som pasta och bröd så EGENTLIGEN gluten inte är en essentiell föda. Få i dig bra fetter så som tex. avokado och nötter, bra kolhydrater så som grönsker, ris (gärna fullkorn) och alltid ha tänket “vad kan jag äta för att få i mig mest möjliga vitaminer, mineraler och fibrer?” Ett enkelt mått är att snegla lite på kostcirkeln men iallafall jag skulle undvika spannmåls delen till viss del.

Ät inte chips, godis, läsk eller något sånt trams om du verkligen vill tappa vikten till en start, inte bara är det onödiga kaloroer utan onödiga pengar. Du betalar princip för att inte klara viktnedgången.

Sen när du börjar få grepp på vikten och din hälsa så ska man absolut unna sig ibland, det går även att unna sig vid speciella tillfällen under “diet” för att hålla motivationen uppe. Men det viktiga då är att det är väldigt lätt att falla tillbaka när man “känner sig som svagast” så du måste va hård emot dig själv vid de lägena. Det är den gottisen som är planerad och inget mer.

När vikt är i balans men framförallt du och din hälsa så anser jag att en varierad kost av ditt tycke, med mycket grönt och med en portion kotion i veckan så kommer du leva ett långt och hälsosamt liv.

Vad tror ni?

Resultat av ren husman och massor träning 💪☝

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *