fbpx

1 veckas kort förkylning firas med pump.

WUHUUU JAG ÄR FRISK!!! Efter att ha haft feber i den grad att man vaknar upp i en pöl av svett, bett min näsa om ursäkt för man tagit den förgivet när man väl kunde andas, nyste som att man ville nysa bort hela näsan ect så äre jag nu frisk!! Så otroligt lycklig!

Vad jag gjorde för att bli frisk är ganska standard men det var några få lätt avvikande punkter jag alltid gjort senaste året som påverkat att jag sällan är sjuk 

  • Träningen är självklart en stor grund att jag är sjuk sällan och heller inget nytt, men jag brukar alltid träna ett lätt pass vid första symptom av förkylning. Många gånger har inte ens bakterien brutit ut då utan då har kroppen tagit hand om den. Min teori är att du simulerar en feber när du tränar LÄTT vid första symptom och det hjälper din kropp att ta hand om bacillen. 
  • Använder sällan läkemedel om inte läget är jätte kris, ända jag använder alls är halstabletter. Annars använder jag extremt sällan nässpray då jag har märkt att täppan blir mer utdragen än om man härdar någon dag och låter den ta hand om sig själv. Värktabletter använder jag även där enbart i värsta fall, innebär om febern överstiger 39-39.5 eller om jag har riktigt migränhuvudvärk  (men då hjälper dom knappt tyvärr) då jag hellre tar reda då anledningen till huvudvärken och låter kroppen bearbeta den än att bara dämpa den och låter det va oklart vad anledningen är.
  • Te är inget nytt , men att riva i lite ingefära och citron hjälper susen för att bli frisk fort.

Resterande är inget nytt, vila mycket, dricka mycket vatten och äta Bra mat. Jag åt även väldigt mycket frukt för att få i mig mycket vitaminer ect. 😊

Men eftersom jag äntligen är frisk så passade jag på att återuppta min morgonträning, åh vad lycklig man blir 😍 Blev att köra igenom rygg och biceps och hamnade på sammanlagt 5 olika övningar. Ville inte köra på allt för mycket då det är första passet efter sjukdom, men jag lyckades ändå få en pumpådra haha! 

Nu kan jag ta dagen med storm, hoppas att eran dag startar med samma motivation och glädje som min gjorde!

Ha det bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *