fbpx

VAD LÄRDE JAG MIG PÅ VÄGEN ?

Det är endel saker jag tänkt på under färden, lite saker jag gjorde fel eller har gjort helt rätt. Tänker lista upp dom så ni kan ta del av eller rätta mig ifall ni tycker jag är totalt fel ute.
Baserat på min resa ner till skåne.

1. Ha med 2 olika gps system.
Detta är inte ett måste, men en klar fördel. Ska förklara varför. Jag har 2 olika gpser, min garmin och Google maps i telefon. Jag ska förklara skillnaden så bra som möjligt.

Garmin är helt otroligt bra när man vill hitta schyssta träningsturer, den verkligen kommer ut i vischan och du får se djur och natur. Verkligen många djur. Kan nästan sätta något på att de har något provisions system på hur många kohagar de får med på en tur för det va hutlöst många. Den tar sin lilla tid och det spelar ingen roll för den om det läggs på 3-4 mil, så länge jag får se dessa kohagar.

Google maps är mer rakt på sak, ogillar verkligen att ta omvägar och är inget större fan av kossor. Skulle jag ha en konversation med min Google maps skulle den nog lyda:

– Sväng höger upp på grusvägen och följ den i 450m(don’t care att du har racer)
– Men Google det är 15 skyltar om att det är militärområde och att det är livsfarligt att gå in?
– Sväng höger upp på grusvägen och följ den i 450m
– Nee det känns inte helt bra dehär jag vänder
– NU SVÄNGER DU UPP HÖGER ANNARS MISSAR VI DENNA VÄG SOM DU TJÄNAR 50 METER PÅ ISTÄLLET FÖR ATT KÖRA RUNT.

True story att den va brutalt envis på att få in mig på ett militärområde där de sen visade sig att köra runt skulle jag istället tjäna en bit på. Rakt på eller inget alls är lite Googles filosofi. En mix av de båda tror jag är den bästa faktiskt.

2. Tänk på vilka underkläder du packar med.
Detta är väl mer av en tjejpunkt men jag raffsade egentligen bara ner lite underkläder när jag packade och insåg när jag packade upp att där låg bara string.. Seriöst, hur fan tänker man där. Skav och så ska en tråd där och fortsätta skava? Ae, mer noga i framtiden!

Det 

3. Aldrig aldrig pwo som sportdryck.
Även där de dummaste man kan göra, tror inte kassörskan hade sån koll riktigt. Jag hade lurat en stund innan ifall man inte skulle testa att ha i lite pwo i flaskorna för att kicka igång kroppen under färden, även om en liten känsla sa att det kan va dumt då de blir för mycket. Så jag åkte till en affär, frågade lite och bestämde mig sen för att testa. Duuuumt. Mådde så sinnessjukt illa efter någon timma och det höll i sig till nästan dagen efter. Slutade självklart att dricka det och tog cola istället vilket funkar toppenbra!

4. Ha skavsårs kräm alt vasselin med.
Jag tog innan jag började cykla en kräm som är “specialgjord” för cyklister, men burken va för stor och jag brukar inte så skav annars så lämnade den hemma. Smart.. Köp en mini burk eller dyl att sätt i “riktig” kräm annars finns vasselin på flesta mataffärer som du kan köpa, men va i tid. De är fasen inte kul med skav 😥

5. Ha rätt sadel
Se till att sadeln är optimal för just dig innan du trampar iväg, att få domningar, smärtor eller vad som är inte kul när du vet att du har många mil kvar.

6. Kläder efter väder
Kolla vädret någon dag innan sen se till att du har med kläder för väder. Gärna så lite packning som möjligt med störst “utbredd”. Exempelvis hellre en konvertibler vindjacka (både lång och kortärmad) än en vindjacka OCH en vindväst. Minska packningen!

7. Använd cyclo-cross
Detta är absolut inget krav, jag tog mig ner på racer och det går. Men det är en klar fördel. Man har ingen aning om underlag eller något så visar min (smått aggressiva) gps att jag ska i på en grusväg så slipper man hålla andan och be om att däcken håller ifall man kör en cykel som faktiskt klarar det.

Kan skriva en bibel om olika grejer jag faktiskt förberett innan men det kan jag ta nästa gång jag får ett infall att ta en långtur 😃 Hoppas det gav några “aha” upplevelser eller iallafall ett smile av min klart ondsinta gps.

Nu ska jag bänka mig med en bra bok i solen, ha det fint ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *