fbpx

Rutt 5, sista trampet, Gällivare – Nikkaluokta

Vaknade med världens rus *sista cykeldagen*, åt en fantastisk frukost sen bar det av. Benen va relativt fräscha så de tuffade på, aa tills de kom domhär roliga långa uppförs då 🙄

Letade febrilt efter en mack då jag behövde fylla på, men inte en endaste mack på 11 mil?? Va ett lunchställe som självklart hade stängt på helgen så det va bara att fortsätta in till Kiruna.

Här började jag bli liiiite nojjig för tiden ifall de skulle fortsätta va väldigt kuperat, men ikke 😍 från Kiruna till Nikkaluokta va vägen heeeeelt fantastisk 😍 Fin natur, inga vrålstigningar utan bara “vanliga” backar, ja bara satt där på cykeln och tvärnjöt med tanken att JAG HAR SNART FIXAT 153 MIL PÅ CYKEL, WUHUU 😃

Kom fram till Nikkaluokta sarri för att hämta väskan jag skickat dit innan jag började cykla, men va den där tro? Den va i Kiruna på postförskott.. Mitt hopp bara åkte under jorden när hon sa att den kanske inte ens kan komma ikväll utan dagen efter.

Hade en kort stund av frustration där men främst för man va ledsen, hur fan tänkte ni? Jag hade pratat med er innan om paketet, förklarat min oro för att den VERKLIGEN kommer fram men ni bara låter lappen för att hämta ut något ligga där tills jag kommer och är redo att åka?

MEN jag hade en liten tur på min sida, en äldre dam lyckades hitta någon som skulle in till Nikka och kunde ta med väskan, det börja vända mitt humör och så fort jag hade väskan i handen så va allt som bortblåst.

*Nu kan äventyret fortsätta* 😃

Började gå längs vandringsleden och såg fler folk på den, kändes ganska bra att de inte va bara jag som vandrade omkring så sent. Och en annan grej, fasen va kul led det va 😃😃 I början va den ganska “platt” men den kom det massa stenar och stora blöt områden där man fick tänka lite “choose the right way” då mitt mission va att klå damens “du kommer va framme 11-12” och en annans “du kommer va dyngsur om du inte har vandringskängor”.

Ta er igenom dedär utan att bli blöta 😃😃⬇️

Anlände 22.28, nööjd och glad, NU ÄR VI PÅ BANAN IGEN 😃😃😃

2 comments on “Rutt 5, sista trampet, Gällivare – Nikkaluokta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *