Ugns bananpannkaka med blåbär
30 min
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Sätt bananer, äggen och mandelmjölet i en mixer och mixa ihop allt till en smet.
3. Häll smeten i en ugnsfast form.
4. Mixa blåbären till en puré (0,5 dl), ringla över och gör en swirl med en sked. Strö över blåbär (3 msk).
5 Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
6. Riv citronskal över blåbärspannkakan (en halv citron). Servera gärna med vispad kokosgrädde eller propud vanilj.
Vill man ha lite extra sötma i kan man ta lite vaniljextrakt eller agavesirap i.
Innehåll:
Kcal: 268
Protein: 10.6 g
Fett: 12.2 g
Kolhydrater: 27.5 g
2 ägg
2 bananer (gärna gul/bruna)
0.5 dl mandelmjöl
0.5 dl blåbär (swirl)
3 msk blåbär
10 g riven citron (en halv citron)