fbpx

Recept från Hälsokassen – Fylld Paprika

90 min

Här kommer veckans recept taget från Hälsokassen – Hope you like it! 😀

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen, gärna lite längre för att binda bättre sedan
  2. Halvera paprikor på längden och ta bort kärnorna och det vita. Spara stjälken.
  3. Blanchera paprikan genom att koka dem i saltat vatten i 3 min. Låt de sedan rinna av upp och ned vända i ett durkslag.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en kastrull och lägg ner lök och vitlök. Lägg på lock och låt småfräsa tills det blir mjukt. Ca 3 min. Ta bort lock och lägg ner tomatkrosset. Låt puttra i 10min. Salta, peppra och tillsätt basilikan
  5. Mosa hälften av bönorna till en grov pure och häll sedan moset, de hela bönorna (avrunna) och det kokta riset i tomatröran.
  6. Placera paprikahalvorna på en ugnssäker form och fördela fyllningen. Ugnsbaka i 20min.

2 personer:

  • Fullkornsris eller råris 0,5 dl
  • Paprikor 2st
  • Olivolja 1 tsk
  • Gul lök 1 st
  • Vitlök 1 klyfta pressad
  • Krossade tomater 200g
  • Basilika färsk 1 msk hackad
  • Röda bönor avrunna 250g
  • Salt & peppar