Nu ska ni få smaka på att förbaskat gott och NYTTIGT recept på havrefrallor! Jag gjorde det en morgon när jag insåg att jag hade noll frukost hemma förutom gröt och jag va absolut inte sugen på gröt haha 🙂 Så efter lite googlande så hittade jag ett sjukt enkelt recept med få ingredienser och kände – japp, detta kan jag jobba med! Jag modiferade om det lite och ökade proteininnehållet och så VIPPS! En galet god havrefralla som jag gjort nu hela veckan.
Per 100 g
Per portion
209 kcal
120 kcal
11,7 g protein
6,7 g protein
3,4 g fett
2 g fett
30,2 g kolhydrater
17,2 g kolhydrater
– Sätt ugnen på 250 gr
– Vispa äggen luftiga
– Mixa havregrynen till mjöl i blender. Rör ner fil/yoghurt i äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda med äggen och filen.
– Låt svälla i minst 10 minuter.
– Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ta upp en boll med smet med sked, forma lite med blöta händer.
– Pensla med yoghurt/fil och strö lite havregryn ovanpå.
– Grädda i mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
DONE!
7 dl Havregryn (glutenfritt vid behov)
1 msk Bakpulver
1 tsk Salt
2.5 dl Kvarg (välj arla vanilj utan tillsatt socker för godast & bäst reslutat. Går även med yoghurt & fil)