fbpx

Ränneslättsturen och grym uppladdning

Idag när jag vaknade så kände jag att förbränningen har kickat igång till tusen, möjligen miljoner – jag vaknade vrål hungrig! Och inte hjälpte det att äta frukost för 1h efter är jag precis lika hungrig som när jag vaknade. Menmen, det är ganska standard efter att jag kört något hårt pass vilket i detta fall var att jag tävlade igår i Eksjö.

Som jag nämnde tidigare så har jag satt mig själv på kostschema där fokusen är kolhydrater och viktnedgång. Nu blev viktdelen lite svår då 3 dagar innan lopp kolhydratsladdar jag (lägger mig upp mot 10g kolhydrater per kg kroppsvikt) samt ligger på balans för bästa prestation. Och tusan vad bra ladden blev!
Jag kände aldrig någon hård dipp utan det var möjligen lite lite mot slutet som jag kände att energin började försvinna.

Men det var absolut inte mitt problem detta lopp utan det var helt enkelt att musklerna tog slut. Jag har vart på tok för dålig med träningen detta år vilket gör mig lite arg på mig själv. Förra året så tränade jag riktigt hårt vilket gjorde mig förbannat stark (jämfört med tidigare år) men jag har tappat lite av det.

Sen ser jag ju självklart varför också. Precis nystartad som egenföretagare, mycket nytt och några svackor som känt tunga för mig rent mentalt som jag fått jobba med.
Men sånt får vi alla tampas med ibland och skam den som ger sig. Jag ska ta mig tusan bli starkare än förra året till hösten och sen behålla det för att sen, 2019, ha världens powerlegs. 😀

Bra plan va?

Btw, denna frukost är SÅ GRYM! Möjligen inte innan lopp då man bör minska på fiberintaget men till vardags – YES THANK YOU!

Och det är så himla standard:

1.5 dl havregryn
3 dl vatten
Micra till det blir en gröt (eller koka)
Kanel + lite salt
1 banan
1.5 dl mjölk

2 st grova knäckemackor
2 st valfritt tillbehör (jag tog kyckling)
Salt gurka

Denna extremt enkla frukosten ger 89g kolhydrater, 18.5g protein, 7.3g fett på 509 kcal och en jäkla power in tha legs.
För mer kolhydrater kan man öka havremängden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *