fbpx

Långloppsläger på bauergården med elna

Nu äntligen kommer inlägget om den fantastiska helgen i Gränna med helt otroliga cyklister! Jag vill summera det först med några korta ord innan ni kan läsa lite mer nedan samt se bilder – alltså jag är så nöjd. Jag och fantastiska Elna och bollat fram och tillbaka hur upplägget skulle bli så bra som möjligt och gå givande för deltagarna som möjligt och hittade ett upplägg som gav lite av alla delarna! Hon guidade runt de fantastiska stigarna och grusvägarna samt inspirerade mig och deltagarna till tusen både med sitt sätt och sin föreläsning, jag stod för teknikkursen, lite kost och förhoppningsvis inspiration med!

Så tack! Tack alla deltagare för eran härliga energi och för att ni var där, tack bauergården för service i världsklass och tack Elna för att du ville göra detta med mig och för att vi hittade ett sånt fantastiskt samspel i helgen!

Men nu ska ni få vela lite mer 🙂

Fredag

Dag 1 möttes jag och Elna vid lunch och tog oss en matbit på Bauergården. Lax serverades och jag personligen har ju egentligen så svårt för lax (jag vet, fy mig) men jag försöker ändå ibland bara för att lära mig äta det. Men, vet ni vad – det var gott!! 😀 En kombination av att jag börjar vänja mig vid smaken och att den va oerhört gott tillagad gjorde att den slank ned oerhört fort!

Vi tog oss en liten genomtramp för att känna oss helt redo inför lägerhelgen, snackade ihop oss och sedan började deltagarna droppa in!

Vi startade helgen med välkomsmiddag, introsnack och mycket skratt! 🙂

Lördag

Dagen startades med frukost som var färdigpreppad av personalen av Bauergården då buffén var inställd. Iomed dessa coronatider så tog dem och vi alla extra säkerhetsåtgärder som vi kunde för att minska risken för smitta och detta var en grej av många som vi tänkte på!
8.45 samlades vi för att gå igenom dagen och en kvart sedan rullade vi iväg på Grännas vackra vägar.

Alltså wow säger jag bara! Det var första gången för mig på dessa vägar och det bara slog mig hur vackert det är! Stora fina åkrar, mycket mysiga gårdar och väldigt kupperad terräng. Vi trampade på mestadels grusvägar bort mot en precis nybyggd enduroslinga på Grännaberget – vi fick alltså vara några av dom som premiäråkte den! Lite coolt måste jag säga 😀 Men innan enduroåket så hade elnas fantastiska massa åkt i förväg bort, dukat upp cykelfika till oss alla samt kaffe – hur underbar är hon inte? Och hur glada tror du inte att vi alla blev över det? 😀 Ungefär såhär:

Efter fika bar det av till endurslingan samt lite pumptrack. OJ VILKET NICE SPÅR! “Ride and develope” – ni har gjort ett galet bra jobb!!

På tillbaka trampen så tog vi mer eller mindre raka spåret och höll takten väldigt lugn och behaglig! Det tar ju så mycket mer än vad man tror när man kör i så kuperad miljö att det var behövligt! Tyvärr hade jag, som tyvärr hänt lite för mycket nu, sån oerhörd otur och vaknade med huvudvärk.. Jag har inte tagit mig till att kolla upp det men mina spontana gissningar på mina konstanta dunkanden är två – antingen har jag migrän eller brist på något. Troligen mineraler, men ska fortsätta forska i det! Så på tillbakavägen så hade den tagit till i höjderna och jag mådde oerhört dåligt. Elna såg det fort som attan och vårat fantastiska samspel gjorde att när vi kom tillbaka så kunde jag ta en snabbnap, ta värktablett (som otroligt nog HJÄLPTE, brukar aldrig göra det) och vaknade till lunchen och mådde betydligt mycket bättre. *pjuh*

Med lunch i magen och en (eller två) brusalvedon som minskade den dåliga känslan så höll jag teknikpasset på eftermiddagen. Vi körde mycket basicövningar MEN precis sånt man behöver öva på!! Kontroll på cykeln, balans, säkerhet m.m.
Detta avslutades sedan med en liten tävling där en polkagris satt på spel – det blev en jämn men hård fight.. 😉

Vill även flinka in – JÄKLAR VA GRYMMA NI VA!! Vissa övningar är klurigare än de andra men ni körde så oerhört bra!!

Efter teknik körde vi frilek i någon timma, vilket i mitt fall betydde VILA. Efter det middag & sedan avslutade vi dagen med en föreläsning!

Egentligen skulle vi köra två på rad, men jag uppskatta tiden liiiiite fel när det kom till min del så vi bestämde att vi delade upp oss så min blev på kvällen där jag snackade om mina första äventyr (cykling till skåne och cykling till kebnekaise) samt hur viktig KOSTEN är när det kommer till prestation och elna kickade igång söndagen med inspiration och braiga tips när det kommer till långlopp! 😀

Söndag

Jag mådde bättre – WIHU! Inte bra, men bättre! Vi startade denna dag skapligt med elnas grymma föreläsning och skulle efter den + frukost ut på en runda som var mer i skogen och övade på branta uppför och lite teknik på de delar som kom på vägen! Körde även här ett litet mini-race för att öva på just PULSEN som kommer vid start! Lika roligt som övriga dagar och deltagarna levererade på topp som vanligt! Så förbaskat roligt när man hör surret i klungan, ser dom kämpa sig fram i spåren och även när man ser en liten utveckling.

Det är det som gör allt så förbaskat VÄRT! Alla förberedelser och allt jobb gör att när man väl är på plats med er så känns det inte ens som jobb. Det är enbart kul. En ren ren fröjd!

Efter cykelturen, lunch och lite snack så tackade vi för dagen!

Vilken helg <3 Tack till alla som var med och ett extra tack till Elna! Jag vill göra MER sånnahär grejer med dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *