fbpx

FIRAR NATIONALDAGEN MED CYKLING

Idag blev ett långpass på 191km uppdelat så att jag cykla från Norrköping-Linköping, mötte upp tjejerna och körde roxen runt med fika stopp, näst efter det mötte upp en annan tjej för att köra backintervaller i Sturefors seeen åka hem 😂 Tänkte att jag ska skriva hur jag gjorde för att palla både på den mentala och fysiska delen.

Dagen innan
Såg jag till att ladda upp med kolhydrater, princip äta precis vad jag vill då jag visste att varenda gram skulle brännas idag 😁 Ända jag valde att undvika är rött kött. Drack även rikligt vatten

Due day
Har tyckt att jag laddat bra genom att äta glutenfria mackor innan start faktiskt, så blev det idag med. Åt ca 30 min innan och packade fickorna med bars gjorda av bär och nötter. Laddade flaskorna med sportdryck plus la ner lite extra i fickorna till de lägen jag behövde fylla på igen. La även i lite bcaa i flaskorna. Kollade så slang/pump var med, multiverktyg, allt satt som det skulle sen bar det iväg.

Norrköping-Linköping
Här körde jag på i skapligt tempo, snitta ca 28km/h och var noga med att dricka en liten sipp varje 15-20 min. Var väldigt varmt idag så är väldigt viktigt att inte missa att dricka något. Såg även till att ta en liten bit bar ungefär efter en 30-40min och fortsätta så. Även om jag inte var hungrig så vet jag att man bränner satan under sånnahär pass så försökte motverka potentiell mental trötthet.

Roxen runt
Här planerade vi in en fikapaus efter ca 4.5 mil, så blev att jag omedvetet slarvade med mitt barätande men det funkade ändå. Var fortfarande noga med vattnet/sportdrycken som egentligen känns som det viktigaste. Väl framme vid fikat så var klockan runt lunch så blev även en större måltid. I mitt fall tycker jag det är värt, även om jag var svårstartad första 20-30min efter maten så hade jag nog vart mycket tröttare i kropp och sinne längre fram på cyklingen ifall jag inte ätit. Vi snittade ca 26.5km/h

Backintervaller
Här gick det i lugn takt bort vilket var skönt i sammanhanget. Körde med en dam som inte cyklat så mycket innan och skulle köra tjejvättern så blev lite genomgång av sittställning, viktiga saker att tänka på innan osv. Väl borta körde vi backe i cirkus 15-20min sen trampade vi tillbaka. Tog inget att äta under turen fram och tillbaka däremot direkt efter backarna slank en bar ner. Vattenintaget var detsamma.

Turen hem
Jag kände mig nästan oförskämt pigg, troligen för jag vart noga med intag, men tror även min kropp fick vila lite när tempot gick ner. Så kände att jag ville dra upp dagens snitt så brutalt ja kunde, så trampade som att jag blev jagad av sabeltandade lejon. Dock var kroppen lite tröttare än vad min vilja var så lyckades dra ett snitt på ca 29 runt slutet. Vattenintaget var detsamma här med men tog en sista bar när jag hade 2 mil kvar, bara för att orka pressa in i det sista 😃

Slutade på en snitt på 26.7 med 27.0 i rörelse. Känns helt ok för att ha trampat på i 19 mil så förtjänade min gottis mat ikväll! Nu är det nedvarvning och mys som gäller.

PUSS på er. 😙

2 comments on “FIRAR NATIONALDAGEN MED CYKLING

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *