Rotfruktschips

Hej hallå alla UNDERBARA sockerfria utmanare och läsare 😀

Nu ska jag dela med mig av ett tips som är TOPPEN att äta till tex en film med familjen/vännerna/själv och som INTE bryter mot novemberutmaningen – nämligen egengjorda rotfruktschips!
Jag har inte testat att göra detta själv utan ska göra det idag, men har däremot köpt rotfruktchips tidigare och gillar det skarpt.

Fördelen med att göra de själv är dels att du kan bestämma själv vilka rotfrukter du vill använda dig av eller att lägga på lite extra av SAMT (och de viktigaste) du har 100% pail på vad som är i. Du behöver inte ösa på med olja och heller inte med salt utan du bestämmer mängden helt själv.

Härligt va??

Till receptet:

– Rotfrukter (ta tex morot, sötpotatis, potatis, palsternacka, rödbeta ect.)
– Olja
– Salt

Gör såhär:
1.
 Sätt på ugnen på 175 grader
2. Skala och skiva rotfrukterna tunt, gärna med mandolin eller en vass osthyvel.
3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper – men inte för tätt för att få dem extra krispiga.
4. Ringla lite olja och salt över dem och massera in bitarna. (Denna punkt är valfri!)
5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20-40 minuter. Vänd på dem då och då.
6. Låt dem rinna av på hushållspapper och strö flingsalt över dem (och kanske lite andra kryddor?)
VOILA!! Super duper gott och mycket nyttigare än att köpa i butik! (om du inte låter de bada i olja, såklart )
Jag kommer att användaaa:
IMG_20181103_164741_910

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.