Cheesecake twisten – socker-, laktos- och glutenfritt

Här har ni receptet på bakelsen jag gjorde i helgen, den blev en klar succé!

Cheesecake twisten

Banan350g
Hallon200g
Dadlar urkärnade 8st
Valfria nötter, frön om man är allergisk
Jag använde mandlar2 dl
Kardemumma2 krm
Lime pressad1 st

8-10 personer:
1. Skiva och frys in bananen dagen innan. (funkar någon timma innan tillagning med)
2. Låt hallonen tina om du köpt frysta.
3. Mixa dadlar, nötter och kardemumma. Kläm fast bakplåtspapper på en form med löstagbar kant. Tryck ned blandningen och ställ in den i frysen medan du låter bananen tina i 10min.
4. Mixa bananskivorna med pressad lime i matberedare/mixer till en krämig konsistens. Häll över och bred ut på nötmixen och ställ sedan in i frysen igen. Låt stå i 1h.
5. Mixa hallonen till en jämn sylt, bred över cheesecaken och låt den sedan stå i minst 3h i frysen.

Låt den tina lite innan servering.

Per person (räknat på 10 bitar): kcal 138

En tanke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.