Lingonbröd, gluten- & sockerfritt!

Vet inte vad som hände denna morgon, för inte bara var jag ute på en morgonlöpning med hunden, utan jag körde även yoga (ja ni läste rätt) och bakade bröd – och klockan är bara 8.15 i skrivande stund. Helt galet bra start på denna vecka! Känner att detta ska bli någon form av rutin, möjligen inte att jag bakar bröd varje morgon då jag lär ha frysen full tillslut, men ta en morgonpromenad/jogg innan frukost, avrunda med en liten yoga för att sen äta mitt egenbakade bröd. Det känns som en del jag skulle behöva i mitt liv, lugnet och att verkligen starta igång dagen med ett annat lugn.

Yogan jag körde hittade jag på youtube, gillar att det kommer upp många olika bra alternativ som både är långa och korta klipp beroede lite på hur mycket tid man har. Eller hur otålig man är. Jag körde en sk. ”morgon yoga” på 25 min.

Lingonbrödet blev förövrigt otroligt gott så jag tänkte dela med mig av receptet nedan:

Lingonbröd:
Havregryn (glutenfritt) 2 dl
Mjölmix (glutenfri) 2 dl
Mjölmix grov (glutenfri) 3 dl
Solrosfrön (valfritt om man krossar eller ej) 1 dl
Hasselnötter (krossat) 1 dl
Russin 1 dl
Bikarbonat 2 tsk
Salt 1 tsk

Kvarg naturell 4 dl
Agave sirap 0,5 msk
Lingon 1 dl
Matfett för smörjning av form
Ströbröd (glutenfritt) till form

En limpa:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda alla torra ingredienser
3. Blanda i övriga ingredienser och gnåda väl
4. Smörj och bröa formen. Häll ner smeten
5. Sätt in nedtill i ugnen i 60 min

Dela limpan i 15 bitar så kommer varje skiva innehålla ca 170 kalorier.

DONE!!

Publicerad av Alicia Petersdotter

- Bloggar om mitt liv som tävlingscyklist, egen företagare och äventyrare. - Vill inspirera så många som möjligt att finna glädjen i ett hälsosammare liv! - Kostrådgivare och hälsocoach

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: