Kvargbröd – nästan som scones

Jag blev så otroligt sugen på scones denna morgon men blev lite nyfiken på vad det fanns för varianter på det. Kan man hitta något recept som är kanske nyttigare, lägre i kalorier eller godare?
Detta recept nedan är garanterat lägre i kalorier om man jämför hela receptet på kvargbröd och sen samma vikt i traditionella scones. Du kommer alltså att få hälften av kaloriinnehållet och lite till, 1249 kcal skulle traditionella scones bli medan kvargbrödet är på 571 totalt.

Skaplig skillnad?

Då kanske man börjar tänka att traditionella scones innehåller mer vitaminer och mineraler, vilket stämmer! Men det är sån väldigt liten skillnad att det knappt är märkbart, sen innehåller de traditionella mycket mer mättat fett än kvargbrödet vilket inte är något man önskar sig för mycket av.
Så – sugen på att testa nu??

Recept:
3 dl kvarg naturell 1%
3 dl havregryn ( jag använde glutenfritt)
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 msk fiberhusk

Blanda ihop alla ingredienser och forma sedan 4 st lika stora frallor som du sätter på en ungssäker form klätt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader och låt baka 20 min mitt i ugn.

VOILA!!

Innehåll för 1 fralla:
Kcal: 143
Protein: 11g
Fett: 2g
Kolhydrater: 19,5g
Fibrer: 5g

Publicerad av Alicia Petersdotter

- Bloggar om mitt liv som tävlingscyklist, egen företagare och äventyrare. - Vill inspirera så många som möjligt att finna glädjen i ett hälsosammare liv! - Kostrådgivare och hälsocoach

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: