Prestera mera, genom att prestera mindre!

LÄGG IN PRESTERINGS-FRIA VECKOR.

Jag tror inte på att man alltid kan prestera gärnet och fortfarande må bra, kanske passar vissa men överlag är det ett fet nopp.

Jag tror att även om man kanske lyckas ”hålla ihop” kroppen (även om den är den faktorn jag tror ger sig först) så tror jag att man mentalt bryter ner sig av att alltid ha pressen på sig att prestera. För det ÄR en form av stress att alltid känna så, även om det inte alltid behöver betyda att det är en negativ stress.

Därför tror jag på presterings-fria veckor för huvudet. Men vad menar jag med det? Får man inte ta i under dom veckorna?

Klart du får det! Men du ska inte ha något mål eller någon tid att slå, utan kör bara i den takt eller på det sätt som känns bra, låt svetten spruta om du vill det, men ha inget jäkla mål dom veckorna utan låt huvudet vila och ha bara kul dom veckorna! Kanske byt träningsform bara för att testa på något nytt just de tillfället?

Jag använder dom veckorna på det sättet att jag inte tar på min Garmin under den tiden, jag tar i precis hur hårt jag vill och känner för och behöver inte få ett resultat att ”du va 20sek slower denna löparrunda” när jag är klar och då blir irriterad utan jag kommer tillbaka med ett smile på läpparna för att det va en förbannat skön runda – inga krav, ingen stress.

Det är viktigt tror jag!!

Publicerad av Alicia Petersdotter

- Bloggar om mitt liv som tävlingscyklist, egen företagare och äventyrare. - Vill inspirera så många som möjligt att finna glädjen i ett hälsosammare liv! - Kostrådgivare och hälsocoach

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: